Κορονοϊός: Η Κίνα αλληλέγγυα στην Ευρώπη, στέλνει απαραίτητο υλικό

Κορονοϊός: Η Κίνα αλληλέγγυα στην Ευρώπη, στέλνει απαραίτητο υλικό
Ο πρωθυπουργός της Κίνας φορώντας μάσκα επιβλέπει εργαστήριο παραγωγής υλικού Ding Lin/Xinhua via AP

Η βοήθεια της κυβέρνησης της Κίνας στην Ευρώπη που βάλλεται βάναυσα από τον κορονοϊό είναι πολύτιμη, όσο και απαραίτητη.

Ήταν η πρώτη χώρα που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει την κορονοϊό και η πρώτη που άρχισε να επιστρέφει σε μια κανονικότητα. Η Κίνα διέβη όλα τα στάδια της μάχης και πλέον συντάσσεται με την Ευρώπη, προσφέροντας τη βοήθειά της μέσω νοσοκομειακού υλικού.

Όπως διαβεβαίωσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ σε τηλεφωνική τους συνομιλία, θα σταλούν άμεσα 200.000 μάσκες Ν95, 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και 50.000 χιλιάδες κιτς για τεστ.

Αυξάνουμε την παραγωγή μας, μετατρέπουμε τις γραμμές παραγωγής, αλλά αυτό παίρνει μερικές εβδομάδες. Στο μεταξύ χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κίνας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτήν“, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι ο επίτροπός μας και ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας φροντίζουν για κάθε λεπτομέρεια.

Η Κίνα δεν ξέχασε ότι τον Ιανουάριο όταν ήταν στο επίκεντρο της επιδημίας η ΕΕ βοήθησε. Δωρίσαμε πάνω από 50 τόνους προστατευτικού εξοπλισμού. Σήμερα είμαστε εμείς στο επίκεντρο της πανδημίας και χρειαζόμαστε προστατευτικό εξοπλισμό“, συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ η Κίνα έχει ήδη προσφέρει μάσκες σε χώρες που τις έχουν ανάγκη όπως η Ιταλία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα