Κορονοϊός: Καραντίνα τέλος σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης

Κορονοϊός: Καραντίνα τέλος σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης
Το χωριό Δαμασκηνιά βγήκε από την καραντίνα Eurokinissi

Τέλος στην καραντίνα που είχαν τεθεί από τις 16 Μαρτίου τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης. Συνεχίζονται κανονικά τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης.

Σε άρση της καραντίνας σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης προχώρησε η Πολιτική Προστασία και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς δεν παρέλειψε κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό, να πλέξει το εγκώμιο των κατοίκων και της δημοτικής Αρχής για την υποδειγματική συμπεριφορά τους και την άριστη συνεργασία τους με τις Αρχές.

Αντιθέτως παρατείνεται για ακόμη 7 ημέρες, ενώ ήταν να λήξει αύριο κανονικά, η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης, για εντελώς προληπτικούς όμως λόγους.  

Πρόσθετα, ο Υφυπουργός υπενθύμισε τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για Μύκονο και Σαντορίνη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων που επιβλήθηκαν έχει αρχίσει να φαίνεται πως επιτεύχθηκε ο στόχος περιορισμού της μετάδοσης της πανδημίας στη χώρας μας, ωστόσο επισήμανε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, ο Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και πως αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ενημέρωση που έλαβαν οι αρμόδιες ναυτιλιακές Αρχές για την επικείμενη άφιξη 30 ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στη χώρα μας παρά την απαγόρευση που έχει εκδοθεί και ισχύει από τις 15 Μαρτίου.

Για όσα έχουν ήδη φτάσει απαγορεύτηκε σε όλα να δέσουν σε μαρίνες, υπήρξε μία παράβαση και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις και πως έγινε εξαίρεση μόνο για την περασμένη Πέμπτη λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών όπου για την ασφάλεια των επιβαινόντων επιτράπηκε ο ελεγχόμενος ελλιμενισμός των σκαφών αυτών στην Olympic Marine του Λαυρίου.

Αντίστοιχα, ο Υφυπουργός ανέφερε και για τους υπόλοιπους που θα έρθουν ότι όλοι θα δέσουν στον ίδιο χώρο, θα τεθούν οι επιβαίνοντες σε 14ημερη καραντίνα και θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην συνέχιση των προσφορών που γίνονται για την δημόσια Υγεία από διάφορους φορείς και για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, υπενθύμισε την εφαρμογή για το διαδικτυακό μάθημα εξ αποστάσεως για μαθητές και φοιτητές, αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ2.

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 596 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, 179 στην Αττική, 71 στην Κεντρική Μακεδονία, 60 στη Θεσσαλονίκη, 60 στην Κρήτη, 49 στη Δυτική Ελλάδα, 43 στα Ιόνια Νησιά, 33 στην Πελοπόννησο, 23 στην Ήπειρο, 22 στη Θεσσαλία, 19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 17 στη Στερεά Ελλάδα, 14 στο Νότιο Αιγαίο, 3 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία.

Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 21.904 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα