Κορονοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Κορονοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία
Χειρουργεία (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Χειρουργεία μόνο για έκτακτα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία και αναστολή των απογευματινών ιατρείων, μέχρι νεωτέρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα που δεν μπορούν να αναβληθούν θα χειρουργούνται στο εξής και μέχρι νεωτέρας, στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας αλλάζει το πρόγραμμα των χειρουργείων.

Επίσης αναστέλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων μέχρι νεωτέρας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μέτρα αυτά πριν από λίγο «λόγω της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης των υπηρεσιών των νοσοκομείων», προφανώς λόγω του ζητήματος που έχει προκύψει από τον κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

2.000 έκτακτες προσλήψεις

«Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας» το υπουργείο Υγείας προχωρά άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας οι «1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.ά.).

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας και η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: loipoepikouriko.moh.gov.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα