Κορονοϊός: Νέος συναγερμός για τις κατασκηνώσεις – Κρούσματα σε Ηλεία και Λαύριο

Κορονοϊός: Νέος συναγερμός για τις κατασκηνώσεις – Κρούσματα σε Ηλεία και Λαύριο
Παιδική κατασκήνωση Shutterstock

Έξι είναι πλέον οι κατασκηνώσεις όπου εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού. Καταγράφηκαν μολύνσεις σε Ηλεία και Λαύριο. Οι γονείς απομάκρυναν τα παιδιά τους και ακολουθείται το σχετικό πρωτόκολλο.

Αυξάνεται η ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού σε κατασκηνώσεις της χώρας, αφού σήμερα, Κυριακή (11/07), ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν νέα κρούσματα σε ακόμη δύο κατασκηνώσεις: της Ηλείας και του Λαυρίου.

Οι κατασκηνώσεις όπου βρέθηκαν κρούσματα κορονοϊού είναι πλέον έξι, καθώς τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν μολύνσεις στη Χαλκιδική, τα Χανιά, το Καπανδρίτι Αττικής και το Σοφικό Κορινθίας.

Τρία κρούσματα σε κατασκήνωση της Ηλείας

Συγκεκριμένα, σε κατασκήνωση που βρίσκεται στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία εντοπίστηκαν τρία κρούσματα. Τα τρία παιδιά που βρέθηκαν θετικά στην Covid-19 παρουσίασαν υψηλό πυρετό (39 βαθμούς), ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους, οι οποίοι και παρέλαβαν τα παιδιά.

Από ‘κει και πέρα, έχει ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που ορίζει να γίνουν self test σε όλους όσοι βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατασκήνωση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί κάποια νέα κρούσματα, πέρα από τρία παιδιά, ωστόσο, αναμένεται τις επόμενες μέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει rapid test στους εργαζόμενους και τα παιδιά της κατασκήνωσης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της.

Έξι κρούσματα σε κατασκήνωση του Λαυρίου

Παράλληλα, άλλα τουλάχιστον έξι καταγράφηκαν σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.

Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα