Κορονοϊός: Περιορισμούς στις ακτοπλοικές μετακινήσεις ζητεί η Πολιτική Προστασία Κυκλάδων

Κορονοϊός: Περιορισμούς στις ακτοπλοικές μετακινήσεις ζητεί η Πολιτική Προστασία Κυκλάδων
Το λιμάνι της Πάρου. Eurokinissi

Μετακίνηση προς τα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων τους ζητεί, μεταξύ άλλων, με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο αντιπεριφερειάρχης και προιστάμενος της πολιτικής προστασίας.

Επιπλέον μέτρα για της ακτοπλοϊκές μετακινήσεις ωστε να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

Με απιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ. Λεονταρίτης ζητεί, όπως αναφέρει το syrostoday.gr:

– Να επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων των νησιών.

– Σε περίπτωση μετακίνησης πολιτών οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αυτοί θα πρέπει να αποδεικνύουν την αναγκαιότητα της μετακίνησης τους προς τα νησιά.

– Οι επιβαίνοντες στα πλοία να γνωστοποιούν με υπεύθυνη δήλωση αν προέρχονται από ταξίδι σε χώρα του εξωτερικού και σε ποια.

– Να γίνεται απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων στα πλοία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– Να διατηρηθούν οπωσδήποτε οι γραμμές της ακτοπλοΐας και με δεδομένο ότι υπάρχει μειωμένη επιβατική κίνηση, θα μπορούσε να εξεταστεί η επιδότηση των ακτοπλοϊκών εταιριών λόγω του εκτάκτου της καταστάσεως.

– Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο, να επανεξεταστεί το συγκοινωνιακό έργο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα