Κορονοϊός: Πώς θα γίνονται τα τεστ κατ’ οίκον από τον ΕΟΔΥ

Κορονοϊός: Πώς θα γίνονται τα τεστ κατ’ οίκον από τον ΕΟΔΥ
Glomex

Βήμα βήμα η άσκηση προσομοίωσης για το πώς ακριβώς θα γίνεται ο έλεγχος, που προσεχώς θα διενεργείται από 500 κινητές ομάδες υγείας, στα κατ’ οίκον τεστ για ύποπτα και πιθανά κρούσματα κορονοϊού.

Σε ρεπορτάζ του OPEN TV παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται τα τεστ κορονοϊού κατ’οίκον σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα.

Στην άσκηση προσομοίωσης που παρουσιάζεται, υγειονομικό κλιμάκιο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει κατ’οίκον δειγματοληψία σε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Η δειγματοληψία γίνεται με τη διαδικασία του ρινικού επιχρίσματος, ενώ προηγουμένως ο ασθενής έχει υποβληθεί σε μια σειρά ερωτήσεων, όπως εάν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, αν έχουν ταξιδέψει το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο εξωτερικό και πόσο καιρό έχουν τα συμπτώματα.

Ο γιατρός λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας πριν τη λήψη του δείγματος, ενώ στη συνέχεια φυλάει το δείγμα σε σακουλάκι.

Η βοηθός μικροβιολόγου, Αγγελική Ντίνου, μιλά στην κάμερα του Open TV και αναφέρει ότι έχει κάνει κατ’ οίκον τεστ κατ’οικον σε διάφορες ηλικίες όλο αυτό το διάστημα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version