Κορονοϊός: Τελευταία προειδοποίηση για τις λαϊκές αγορές

Λαϊκή αγορά
Λαϊκή αγορά EUROKINISSI

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ανακοινώσει με σαφήνεια τους περιορισμούς για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών. Όπου παρατηρείται παράβαση θα έχουμε οριστικό κλείσιμο.

Διευκρινήσεις για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές. Σήμερα δεν ήταν η κατάσταση που έπρεπε. Ξεκαθαρίζουμε τα εξής. Από τη Δευτέρα, όποια λαϊκή αγορά δεν τηρεί τα μέτρα, τότε θα υπάρξει οριστικό κλείσιμό της".

Νωρίτερα το Σάββατο άλλωστε, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σε ανάρτησή του, στο twitter, τόνισε και εκείνος από τη δική του μεριά πως "θα κλείνουν οι λαϊκές αγορές εάν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας".

Στο μήνυμα του ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: "Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για την δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε αναφορά της υπηρεσίας μας ή της αστυνομίας για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε, η λαϊκή αγορά αυτή θα κλείσει".

Οι περιορισμοί που ισχύουν

Το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες τους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Έτσι αφαιρέθηκαν όλα τα είδη τα βιομηχανικά, τα πλαστικά, τα ρούχα, αλλά και ό,τι έχει σχέση με το φαγητό. Παρέμειναν τα χαρτικά και όλα τα τρόφιμα. "Όλα τα υπόλοιπα δεν θα πωλούνται στις λαϊκές αγορές -ρούχα, εσώρουχα κ.α" είχε τονίσει σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Τι πωλείται

Στις λαϊκές πωλούνται πλέον πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης, νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, ελιές ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας καθώς και μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος αλλά και κατεψυγμένα τρόφιμα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά), είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: