Κορτζίδης: Εκτός Δήμου για την υπόθεση του λούνα παρκ

ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο Αργυρούπολης Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο Αργυρούπολης Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την αναγκαστική αποχή για 5 μήνες του πρώην δήμαρχου Ελληνικού και νυν δημοτικού συμβούλου, Χρ. Κορτζίδη. Αιτία η εμπλοκή του στην υπόθεση του λούνα παρκ όπου το 2011 έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι

Σε προσωρινή αποχή από τα καθήκοντά του αναγκάζεται να τεθεί ο τέως δήμαρχος Ελληνικού και νυν δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορτζίδης, με αποπφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του κ. Κορτζίδη με την οποία ζητούσε να ανασταλεί απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που του επέβαλε πειθαρχική ποινή 5μήνης παύσης.

Αιτία για την επίμαχη παύση είναι η εμπλοκή του  ως δήμαρχος  Ελληνικού, στην υπόθεση του λούνα παρκ όπου τον Απρίλιο του 2014 να βρήκε  τραγικό θάνατο ένα 13χρόνο αγόρι  ενωπ τραυματίστηκε  η 9χρονη  αδερφή  του.

Το επίμαχο λούνα παρκ  -σύμφωνα με τα σχετικά πορίσματα-  λειτουργούσε χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καθώς «δεν είχε κατατεθεί φάκελος με  τα σχετικά δικαιολογητικά, μήτε σαφές και ορισμένο αίτημα λειτουργίας». 

Παράλληλα, δεν είχε κατατεθεί φάκελος στον οποίο «να αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την λειτουργία του χώρου».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ «ο κ. Κορτζίδης, ως δήμαρχος αρμόδιος για την έκδοση άδειας λειτουργίας και εγκατάστασης του λουνα παρκ, αν και γνώριζε την εγκατάστασή του, επέτρεψε τη λειτουργία του χωρίς την προβλεπόμενη άδεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το 'πάρτι' καλά κρατεί: Υπάλληλοι που έπεσαν στα μαλακά. Καμία ποινή για την τραγωδία στο Λούνα Παρκ Ελληνικού

Έκθεση Ρακιντζή: Πρωταθλητές στη διαφθορά και πάλι οι δήμοι. Φαινόμενα ατιμωρησίας και ποινές 'χάδι'

SHARE: