Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το συλληπητήριο μήνυμα για τον τραγικό χαμό του υπαλλήλου του ΗΣΑΠ

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Το συλληπητήριο μήνυμα για τον τραγικό χαμό του υπαλλήλου του ΗΣΑΠ
Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και δυο τραυματίες στον ΗΣΑΠ Stringer / SOOC

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του υπαλλήλου του ΗΣΑΠ που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο. Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον ΗΣΑΠ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στα Πατήσια, όταν ένα μηχάνημα λείανσης των γραμμών που εκτελούσε εργασίες κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, εμφάνισε βλάβη στο σύστημα των φρένων του και άρχισε μία ανεξέλεγκτη πορεία.

Οι υπεύθυνοι του δικτύου αποφάσισαν για να μην προκληθεί κάποιο ακόμη χειρότερο δυστύχημα, να μετακινήσουν και να τοποθετήσουν έναν κενό επιβατών συρμό στο ύψος του Αγίου Νικολάου, ώστε με την σύγκρουση να ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πορεία του.

Το μηχάνημα ανήκε σε αυστριακή εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο της συντήρησης των γραμμών και εντός του οχήματος επέβαιναν Έλληνες εργαζόμενοι του «Ηλεκτρικού» για να τους καθοδηγούν αλλά και αλλοδαποί εργαζόμενοι της εταιρείας που είχε αναλάβει την εργολαβία.

Την στιγμή που πλησίαζαν στο σημείο της τεχνητής πρόσκρουσης με τον ακινητοποιημένο συρμό, οι επιβαίνοντες εργαζόμενοι άρχισαν να πηδούν ο ένας μετά τον άλλο από το βαγόνι. Δυστυχώς όμως τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν αμέσως την πρόσκρουση, σοβαρά τραυματισμένο έναν Έλληνα εργαζόμενο και λιγότερο τραυματίες έναν ακόμη Έλληνα και έναν αλλοδαπό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ /EUROKINISSI

Ο σοβαρά τραυματισμένος άντρας κατέληξε στο ασθενοφόρο λίγο πριν φτάσει στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ οι άλλοι δύο άντρες νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο ίδιο Νοσοκομείο.

Στο μηχάνημα λείανσης, επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση και οι υπόλοιποι που επίσης πήδηξαν από το μηχάνημα δεν υπέστησαν τραυματισμούς. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να ελέγξει το δίκτυο από το Νέο Ηράκλειο έως το σημείο της πρόσκρουσης, μη τυχόν υπήρχε άλλο άτομο τραυματισμένο κατά μήκος των γραμμών, με αρνητικό αποτέλεσμα. Η κίνηση στη «Γραμμή 1» διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια – Πειραιάς και Α. Πατήσια – Κηφισιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα