Κουφοντίνας: Βγήκε από τη φυλακή με νέα 48ωρη άδεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 EUROKINISSI

Εκτός φυλακής με νέα 48ωρη άδεια βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών

Εκτός φυλακής με νέα 48ωρη άδεια βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών.

Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, σύμφωνα με την απόφαση εξήλθε των φυλακών λίγο μετά τις 09.00 το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται να επιστρέψει μετά από 48 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας είχε πάρει άδεια για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια τον Νοέμβριο του 2017 με διάρκεια και τότε 48 ωρών.

Τον Δημήτρη Κουφοντίνα, συνόδευσαν έξω από τις φυλακές η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας.

H δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μετά την αναχώρηση του πελάτη της, δήλωσε πως η άδεια "Είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας. Κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του κανόνα που ορίζει ο νόμος. Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δ. Κουφοντίνας να τον δικάζουν και να τον ξαναδικάζουν τα κανάλια. Και δεν χρειάζεται να του αυξάνουν και την ποινή".

Για το αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερης διαρκείας η κ.Κουρτοβικ είπε πως δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει από τώρα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο νόμος το προβλέπει.

"Ο ίδιος νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από τη φυλακή. Είναι σεβαστός να ξαναπώ ο κάθε κρατούμενος όταν βλέπει την πόρτα της φυλακής ακόμα και αν λογοδοτεί για εγκλήματα τα οποία προσβάλουν αξίες κοινωνικές".

Τέλος, ερωτώμενη για τις αντιδράσεις, η κ. Κούρτοβικ δήλωσε "Έχω ξαναπεί ότι ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες των θυμάτων μιας πράξης έχουν λόγο για τη συνέχεια της κράτησης. Αυτό που λέει ο νόμος είναι κανονικότητα. Να τη σεβαστούμε".

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο αίτημα του ενώπιον του συμβουλίου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να βρεθεί κοντά στην οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

Αντιδράσεις για τις άδειες

Για την τότε άδεια του καταδικασμένου για τα εγκλήματα της 17Ν είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ: "δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς. Όχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών".

Από τη δική του μεριά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, γιος του Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας, είχε δηλώσει στο VICE: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που έχει δολοφονήσει ανθρώπους και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο, λέει πως είναι ο στόχος του να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δολοφόνων. Θα ήθελα στο μέλλον να συζητάει ο γιος μου με τον γιο του Κουφοντίνα, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα δε γίνεται όταν έρχεται μια κυβέρνηση, ανοίγει τον πόρτα στον Κουφοντίνα και του λέει «πηγαίνετε να πιείτε το τσίπουρο σας». Ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει 6 συνανθρώπους μας. Είναι άρρωστος. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δεν είναι πολιτικό το θέμα του, είναι ψυχολογικό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κώστας Μπακογιάννης: Η πρώτη αντίδραση για τη νέα άδεια Κουφοντίνα

Μητσοτάκης: Όσο πιο σύντομα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο

Μπακογιάννης: Είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας

Ο γιος του Τεμπονέρα απαντά στον Μπακογιάννη:Κι εμείς πήγαμε σε κηδείες

ADVERTISING

SHARE: