Κούγιας για πυροβολισμό κατά 16χρονου: "Ο αστυνομικός είναι αθώος, δέχθηκε τρεις επιθέσεις"

Ο Αλέξης Κούγιας
Ο Αλέξης Κούγιας EUROKINISSI

Ο Αλέξης Κούγιας με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του ισχυρίστηκε ότι ο αστυνομικός είναι αθώος καθώς "πυροβόλησε χαμηλά".

Την αθωότητα του αστυνομικού που πυροβόλησε και τραυμάτισε βαριά τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη θέλησε να στηρίξει με επίσημη ανακοίνωσή του το νομικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ( ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού).

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο "ο εντολέας μας είναι εντελώς αθώος για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται, αφού τόσο από τις καταθέσεις του υπαλλήλου του πρατηρίου, όσο και των τριών συναδέλφων του προκύπτει ότι, για να σώσει τη ζωή των δύο συνάδελφων του, οι οποίοι επέβαιναν στην άλλη μοτοσυκλέτα, από τρεις συνεχόμενες επιθέσεις του οδηγού του αγροτικού αυτοκινήτου, ο οποίος, τραβώντας χειρόφρενο τρεις φορές διαδοχικά, αντέστρεψε την πορεία του αυτοκινήτου του και επετέθη μετωπικά με αυτό στην πρώτη μοτοσυκλέτα που τον ακολουθούσε, επιδιώκοντας τον θάνατο ή τον βαρύ τραυματισμό των επιβαινόντων σε αυτήν αστυνομικών, γι’ αυτό κατηγορείται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ο εντολέας μας πυροβόλησε χαμηλά δύο φορές, την πρώτη φορά εκτός του στόχου του αυτοκινήτου και τη δεύτερη φορά προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα".

ADVERTISING

Η αλήθεια αυτού του ισχυρισμού του κ. κατηγορουμένου, ευτυχώς για τον ίδιο, επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την κατάθεση του οδηγού της μοτοσυκλέτας, στην οποίαν επέβαινε, αλλά και από τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ποια ακριβώς ήταν η κατάσταση του οδοστρώματος εκείνη τη στιγμή που πυροβόλησε, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΝΟΣ ΞΕΝΩΝΑ (σσ τα κεφαλαία του συντάκτη της ανακοίνωσης) στην πορεία του πυροβολισμού, αλλά σε χαμηλότατο σημείο από το έδαφος, γεγονός που αναμφισβήτητα αποδεικνύει ότι ο κ. κατηγορούμενος πυροβόλησε από ψηλά προς χαμηλά.

Σύμφωνα με κατάθεση του υπαλλήλου και θύματος της κλοπής της βενζίνης, το θύμα ήταν εμφανώς υπό την επήρεια είτε μέθης είτε χρήσεως ναρκωτικών ουσιών, γεγονός το οποίο, εάν είναι αληθές ή δεν ισχύει, θα διαπιστωθεί από τη τοξικολογική εξέτασή του.

Ενόψει των ως άνω η νομική επιλογή μας για την υπεράσπιση του κου κατηγορουμένου είναι ότι αυτός πυροβόλησε υπό συνθήκες νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα.

Τι λέει ο δικηγόρος του θύματος

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ήδη από την Τετάρτη, έχει αντικρούσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

«Ήταν μια βολή εξουδετέρωσης. Aπό πίσω στο κεφάλι. Θα χρειαστεί να μελετήσουμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Την Παρασκευή ενημερώθηκα θα υπάρχει έκθεση. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι στον Κώστα, περιμένουμε ένα θαύμα» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις, αυτοί που προκαλούν (επεισόδια) δεν αναφέρονται στο περιστατικό αλλά στην απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ., αυτοί δεν καταδικάζουν. Όταν υπάρχει μόνο μία ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι υπήρχε δήθεν προσπάθεια εμβολισμού της μηχανής των αστυνομικών και δεν αναφέρεται καν ο τρόπος και ο λόγος που το παιδί δέχτηκε πυροβολισμό, αυτό και μόνο σημαίνει συγκάλυψη» τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροβολισμός 16χρονου, Θεσσαλονίκη, Ρομά, Αλέξης Κούγιας
SHARE:

24Media Network