Κουρμούσης: Από τη Δευτέρα σε λειτουργία η πλατφόρμα για την προστασία της α΄κατοικίας

Κουρμούσης: Από τη Δευτέρα σε λειτουργία η πλατφόρμα για την προστασία της α΄κατοικίας
O ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης Eurokinissi

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Από τις εννέα το πρωί της Δευτέρας, τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, να διευκρινίζει ότι «αφορά σε περίπου 180.000 σπίτια που είναι ενυπόθηκα για στεγαστικά, καταναλωτικά, αλλά και επιχειρηματικά δάνεια».

Η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα του οφειλέτη τα 36.000 ευρώ. Όπως είπε ο Φώτης Κουρμούσης, «ο νέος νόμος προβλέπει 25ετή αποπληρωμή, αν το χρέος υπερβαίνει κατά πολύ την εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ η κρατική επιδότηση εξαρτάται από το εισόδημα».

Το μόνο δικαιολογητικό που δεν παρέχεται από την πλατφόρμα και όπως εξήγησε ο κ. Κουρμούσης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να το αναζητήσει από το υποθηκοφυλακείο της περιοχής του, είναι το πιστοποιητικό βαρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα