Κοζάνη: Μικρής έκτασης επεισόδια πριν την ομιλία Τσίπρα

Κοζάνη: Μικρής έκτασης επεισόδια πριν την ομιλία Τσίπρα

Περιορισμένα επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και ανδρών της Αστυνομίας, λίγη ώρα πριν την ομιλία Τσίπρα στην Κοζάνη, για την "παραγωγική ανασυγκρότηση". Τι αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους ΝΔ και ΚΚΕ

Μικρής έκτασης ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης, στο χωριό Κοίλα, δύο χιλιόμετρα από την Κοζάνη, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συγκεντρωμένων, συνδικαλιστών της ΔΕΗ, συνταξιούχων οικοδόμων και κάποιων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανδρών της Αστυνομίας προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης και μικρής διάρκειας επεισόδια.

Συνελήφθη ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν γίνεται δεκτός πλέον ως συνομιλητής

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η., όπως και όλοι οι πολίτες, ζητούν αξιοπιστία από τον πολιτικό κόσμο.

Γι' αυτό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις μονάδες της Δ.Ε.Η. στο Αμύνταιο έγινε δεκτός με σεβασμό και είχε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους για τα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνει.

Αυτό ίσχυσε και όταν οι απόψεις τους ήταν διαφορετικές.

Αντιθέτως, ο  κ. Τσίπρας που έχει εξαπατήσει την κοινωνία με ψέματα, δεν γίνεται πλέον αποδεκτός ως συνομιλητής. Απομονώνεται από τους πολίτες και αντιδρά με αυταρχισμό.

Εισπράττει τα επίχειρα της αναξιόπιστης πολιτικής του». 

Κοζάνη: Μικρής έκτασης επεισόδια πριν την ομιλία Τσίπρα

ΚΚΕ: Απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ

Σε ανακοίνωσή του σχετικά, το ΚΚΕ αναφέρει:

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στην Κοζάνη, κατά της συγκέντρωσης εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής, με συνέπειες τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών και την προσαγωγή ενός.

Οι εργαζόμενοι της Κοζάνης, τα σωματεία και οι ενώσεις τους, καλούσαν σε συγκέντρωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την ώρα που πραγματοποιούταν συνέδριο για τη λεγόμενη «παραγωγική ανασυγκρότηση» της περιοχής και της χώρας, όπως έχουν κάθε δικαίωμα κι όχι μόνο τους απαγορεύτηκε η προσέγγιση του χώρου του συνεδρίου, αλλά δέχθηκαν και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, οφείλουν να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου, καθώς και στον αυταρχισμό και την καταστολή που τη συνοδεύουν".

(Φωτογραφίες και βίντεο: kozan.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας
SHARE:

24Media Network