Κοζάνη: Ψάρεψαν γουλιανό 84 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου

Γουλιανός 84 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου
Γουλιανός 84 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και νοστιμότερα ψάρια του γλυκού νερού στην Ευρώπη είχαν την τύχη να πιάσουν δύο ψαράδες στη λίμνη Πολυφύτου και παρουσιάζουν περήφανοι την "ψαριά" τους, βάρους... 84 κιλών.

Γουλιανό βάρους 84 κιλών ψάρεψαν, σήμερα, δυο ψαράδες στη λίμνη Πολυφύτου, στον νομό Κοζάνης. Ο Νίκος Κουρτίδης και ο Χάρης Μπούντιος, πρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Αλιέων της περιοχής, ήταν αυτοί που έριξαν παραγάδι και έπιασαν το τεράστιο ψάρι, που έχει μήκος 2,30μ.

Ο κ. Κουρτίδης αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη λίμνη υπάρχουν αρκετά τέτοια ψάρια, όμως δεν είναι εύκολο να τα πιάσει κανείς.

"Οι ψαριές μας είναι καλές. Η στάθμη του νερού φέτος είναι σε πολύ καλά επίπεδα και γι’ αυτό έχουμε πολύ καλές ψαριές. Ο συγκεκριμένος γουλιανός πιάστηκε σε παραγάδι. Μας δυσκόλεψε αρκετά, περίπου μια ώρα κάναμε να το βγάλουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτίδης.

Ο γουλιανός είναι το πλέον μεγαλόσωμο ψάρι του γλυκού νερού της Ευρώπης. Είναι επίμηκες, χωρίς λέπια, είναι σχετικά ανθεκτικό είδος και προτιμά περιοχές με λασπώδη πυθμένα, ενώ όπως αναφέρουν οι γνώστες "δεν υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι"!

Ο γουλιανός που έπιασαν οι δύο ψαράδες
Ο γουλιανός που έπιασαν οι δύο ψαράδες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο γουλιανός που έπιασαν οι δύο ψαράδες
Ο γουλιανός που έπιασαν οι δύο ψαράδες ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: