Κρήτη: "Έσβησε" 8 μηνών βρέφος απ' το Αφρίν

Κρήτη: "Έσβησε" 8 μηνών βρέφος απ' το Αφρίν
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Το παιδί εισήχθη στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα ανεμοβλογιάς, όμως οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας και κατέληξε την Τρίτη στη ΜΕΘ

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη ένα βρέφος οκτώ μηνών απ' το Αφρίν, που με την οικογένεια του είχε φτάσει στην Κρήτη τον περασμένο Νοέμβριο αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μακριά από πολέμους.

Η ζωή κυλούσε ήρεμα στο Ηράκλειο για την οικογένεια, καθώς όλα έδειχναν πως άφηναν πίσω τον χειρότερο εφιάλτη τους. Όμως πριν από λίγες μέρες το βρέφος μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα ανεμοβλογιάς, αλλά γρήγορα το ανοσοποιητικό του σύστημα κατέρρευσε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, που όπως είπαν στην οικογένεια δεν οφειλόταν σε γενετικούς λόγους και λόγω της σπανιότητας της αλλά και της επιθετικότητας της, πιθανότατα να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους και ίσως στη χρήση χημικών όπλων που έπεσαν στο πολύπαθο Αφρίν.

Την Τρίτη δυστυχώς το παιδί κατέληξε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να μην μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν την ταχύτητα με την οποία εξελίχτηκε το περιστατικό.

Πηγή: 

cretalive

ADVERTISING

SHARE: