Κρήτη: Η στιγμή στο αντίο των μεταναστών που συγκίνησε τους πάντες

Κρήτη: Η στιγμή στο αντίο των μεταναστών που συγκίνησε τους πάντες
kriti360

Συγκινητικές στιγμές εξελίχθησαν κατά την αποχώρηση των 68 μεταναστών που μετά από μια βδομάδα άφησαν την Κουντούρα της Κρήτης για να μεταφερθούν σε κέντρο μεταναστών της Αττικής.

Μετά από μια βδομάδα παραμονής οι μετανάστες που περισυνελέχθησαν ανοιχτά της Παλαιόχωρας αποχώρησαν το Σάββατο (27/11) από την Κουντούρα όπου και φιλοξενήθηκαν αυτό το διάστημα.

Όλες αυτές τις ημέρες σύσσωμη η τοπική κοινωνία στάθηκε στο πλευρό τους, προσφέροντας ο καθένας ότι μπορούσε, ενώ πολλοί ήταν αυτοί, απλοί κάτοικοι, μέλη φορέων και συλλόγων, που καθημερινά βρίσκονταν στην αίθουσα “Αγία Σοφία” του Ενοριακού Κέντρου της Κουντούρας στην Κρήτη, για να περιποιηθούν, να μαγειρέψουν και να προφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς που έφυγαν για ένα καλύτερο αύριο αλλά παραλίγο να χάσουν την ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε νότια της Παλαιόχωρας.

Εκ των πραγμάτων, όπως αναφέρει το kriti360, αυτό το διάστημα, ανάμεσα στους μετανάστες και τους ανθρώπους που έσπευσαν να δείξουν εμπράκτως τη αλληλεγγύη τους, δημιουργήθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, η οποία αποτυπώθηκε την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί, πολλές γυναίκες και νεαρά παιδιά, αποχωρούσαν σήμερα από την Κουντούρα για τη Σούδα και από εκεί για την Αθήνα.

Χαρακτηριστικό και συγκινητικό στιγμιότυπο την στιγμή που μια γυναίκα αγκάλιαζε σφικτά την Γεωργία Λιτσαρδάκη, μέλος της ομάδας Πολιτικής προστασίας Σελίνου, θέλοντας έτσι να της εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την βοήθεια που πρόσφερε στην ίδια και στους υπόλοιπους μετανάστες. Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες του kriti360.

Αντίστοιχες στιγμές διαδραματίστηκαν και με άλλους μετανάστες οι οποίοι δεν παρέλειψαν να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που σε μια δύσκολη δική τους στιγμή ήταν εκεί!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα