Κρήτη: Κορυφώθηκαν στο Ηράκλειο οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Κρήτη: Κορυφώθηκαν στο Ηράκλειο οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου
Κατάθεση στεφάνου στο Ηράκλειο Cretapost.gr

Κορυφώθηκαν στο Ηράκλειο οι τιμητικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το απόγευμα θα γίνει η επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.

Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ομιλία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη στη πλατεία Ελευθερίας τιμήθηκε και στο Ηράκλειο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρωί της Τετάρτης (28/10) πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Αικατερίνη Μικράκη.

Ακολούθησε τελετή στο μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, τον δήμαρχο Ηρακλείου και τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ανέφερε: «Φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι περιορισμένες και προγραμματισμένες στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19. Σήμερα στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη με σεβασμό και ταπεινότητα τιμήσαμε τους ήρωες του ΄40 που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας. Έχουμε ηθική υποχρέωση να τιμούμε την μνήμη τους, να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους, διατηρώντας ταυτόχρονα το εθνικό μας φρόνημα πολύ υψηλό ειδικά στις ημέρες που διανύουμε». Το απόγευμα στις 5.30 θα γίνει η επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη.

“Παρέλαση” ΙΧ στο Ηράκλειο

Κάτω από τα “διακριτικά βλέμματα” της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε τελικά στο κέντρο του Ηρακλείου μια μηχανοκίνητη “παρέλαση” από πολίτες που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να εορτάσουν την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και να εκφράσουν το εθνικό τους φρόνημα.

Το σχετικό κάλεσμα είχε γίνει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το γεγονός ότι – λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού -δεν πραγματοποιήθηκαν οι κλασσικές μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Αρχικά επρόκειτο να γίνει – κατά τους διοργανωτές μια παρέλαση με τα πόδια, ωστόσο αργότερα αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν οχήματα, λόγω της βροχής που έπεφτε εκείνη την ώρα στην πόλη.

Η “παρέλαση” έληξε με τσουχτερά πρόστιμα, σύμφωνα με το Cretalive.gr.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version