Κρήτη: Σε ύφεση η φωτιά που καίει δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη: Σε ύφεση η φωτιά που καίει δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο
Πυρκαγιά ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/EUROKINISSI

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κρήτη. Το έργο της κατάσβεσης καθιστούν δύσκολο οι αναζωπυρώσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (22/7) στα όρια των δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, κοντά στο χωριό Πρίνα και καίει δασική έκταση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από όλη την Κρήτη, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης καθιστούν δύσκολο οι αναζωπυρώσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους δύο οικισμούς, όμως η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής περιόρισε τον κίνδυνο η φωτιά να απειλήσει άμεσα τους κατοίκους και τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και 3 Ε/Π, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Μαλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος συντονισμός. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:00 χθες και άμεσα μετέβη στο σημείο πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στη μάχη με τις φλόγες προστέθηκαν το πρωί τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, που κάνουν ρίψεις νερού σε δύσβατες περιοχές.

Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσιος Καλαντζάκης απηύθηνε έκκληση προς τους δημότες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων, καθώς πρόκειται για τις κοινότητες που κινδυνεύουν περισσότερο από την πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα