Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά στο Σέλινο – Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες

Κρήτη: Μαίνεται η φωτιά στο Σέλινο – Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες
Πυροσβέστης Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο δήμο Καντάνου - Σελίνου. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες. Ισχυροί άνεμοι καθιστούν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο δήμο Καντάνου – Σελίνου ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι εναέριες ρίψεις νερού από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περάκη, στην περιοχή μαίνονται ακόμα ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 9 Μποφόρ που καθιστούν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 38 οχήματα, 90 άντρες και 70 πεζοπόροι, ενώ εκτός από τα μηχανήματα του Δήμου Καντάνου και Σελίνου όμοροι δήμοι έχουν στείλει υδροφόρες και μηχανήματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση ενώ τα μέτωπά της είναι τρία. Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται περίπου σε μήκος 20 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κ.Περράκη.

Απειλήθηκαν σπίτια

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης απειλήθηκαν σπίτια. Μάλιστα, οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών όμως χάρη στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και στα δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Εκκενώσεις οικισμών και παραλίας “Κεδρόδασος”

Το απόγευμα αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Σκλαβοπούλα καθώς της παραλίας «Κεδρόδασος» και «Ελαφονήσι».

«Έγιναν εκκενώσεις στην περιοχή Σκλαβοπούλα καθώς η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών. Ευτυχώς δεν έχει καεί κάποιο σπίτι. Εκκενώνουμε όμως προληπτικά και την παραλία Κεδρόδασος και Ελαφονήσι και δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν οι λουόμενοι και οι παραθεριστές που βρίσκονται στο σημείο», τόνισε σχετικά ο κ. Περράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα