Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αεροδιάδρομος προσγείωσης (Φωτό Αρχείου)
Αεροδιάδρομος προσγείωσης (Φωτό Αρχείου) ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Πέντε τα περιστατικά αλλοδαπών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με πλαστά χαρτιά

Σχεδόν καθημερινά είναι σύμφωνα με το cretapost, τα περιστατικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με αλλοδαπούς που θέλουν τα ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μέσα σε δύο ημέρες οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άτομα (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) που επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε Γερμανία και Ολλανδία με άλλο όνομα!

Μάλιστα, οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν μία 20χρονη Ελληνίδα η οποία φέρεται να προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε έναν αλλοδαπό.

Οι συλλήψεις

Αναλυτικότερα, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ένας 25χρονος Σύρος πέρασε την πύλη του αεροδρομίου μαζί με την 20χρονη Ελληνίδα προκειμένου να ταξιδέψει στην Ολλανδία.

Κατά τον έλεγχο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο 25χρονος έδειξε στις αρχές πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία είχε προμηθευτεί από την 20χρονη.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και οι δύο και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το δεύτερο «κύμα» συλλήψεων πραγματοποιήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου όταν ένας 24χρονος Πακιστανός, ένας 27χρονος Ιρακινός, ένας 30χρονος Ιρανός και μία 51χρονη Αφγανή επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Γερμανία δείχνοντας όμως πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Σουηδίας και Βουλγαρίας.

Οι αρχές τους συνέλαβαν και ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος τους.

Πηγή: 

Cretapost

ADVERTISING

SHARE: