Κρήτη: Πρόστιμο σε άστεγους αλλά όχι στο εκκλησίασμα

Κρήτη: Πρόστιμο σε άστεγους αλλά όχι στο εκκλησίασμα
Εκκλησία - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα για να ψάλλουν, με τους αστυνομικούς να μένουν άπραγοι.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αστυνομικοί σε Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη έκοψαν πρόστιμο σε άστεγους για παραβίαση της καραντίνας.

Οι αρχές ωστόσο, όπως αναφέρει το Flashnews.gr, φέρονται να έμειναν άπραγες απέναντι στους δεκάδες που συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα, παρά τις απαγορεύσεις για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, ημέρα των Χαιρετισμών, στο προαύλιο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στην Αγία Βαρβάρα. Αν και ο ναός ήταν κλειστός, οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τροπάρια, χωρίς να τηρούν κανένα από τα προστατευτικά μέτρα, και χωρίς να είναι σε απόσταση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Μάλιστα όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο φέρονται να παρακολουθούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν, αλλά στην ίδια περιοχή, στις αρχές Φεβρουαρίου είχαν προβεί σε συλλήψεις ανηλίκων επειδή είχαν γράψει συνθήματα με μαρκαδόρο…

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, καλεί σε στήριξη των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Προτρέπει να τηρηθούν οι κατευθύνσεις που δίνουν οι επιστήμονες. Η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως «κατανοεί την αγωνία της πολιτείας αυτή την περίοδο» και μετά το πέρας της συνεδρίασής της, την Τετάρτη, προέτρεψε τους πολίτες να ακούν τις υποδείξεις των επιστημόνων και να μένουν στο σπίτι.

Επισήμανε πως τα μέλη της εκκλησίας  θα απέχουν από τη Θεία Λειτουργία το προσεχές διάστημα, που περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Πάσχα, που θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται από το σπίτι τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version