Κρήτη: Προβλήματα από την κακοκαιρία –  Πλημμύρισαν σπίτια

Κρήτη: Προβλήματα από την κακοκαιρία –  Πλημμύρισαν σπίτια
Cretapost.gr

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι ενώ αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι δυνατές βροχοπτώσεις στην Κρήτη τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο Ρέθυμνο.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα η μετακίνησή να γίνεται με δυσκολία σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, σπίτια πλημμύρισαν ενώ σε κάποιες περιοχές παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Από το βράδυ της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών.

Στην οδό Αρκονήσου στην Αλικαρνασσό αρκετά σπίτια πλημμύρισαν με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά οι κόποι μίας ζωής καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

Πολλά ωστόσο είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των βλαβών που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονταν σε πτώσεις κεραυνών.

Χαλαζόπτωση στα Μάλια Κρήτης. Eurokinissi

Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο, ιδιαίτερα σε ελαιοκαλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς και τις επόμενες μέρες αναμένονται συνεργεία του ΕΛΓΑ να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version