Κρήτη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης

Κρήτη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου που κατηγορείται για βιασμό 14χρονης
Ελληνική Αστυνομία

Εκτός απο τις φωτογραφίες και τα στοιχεία η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τους λογαριασμούς στα social media που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος.

Δόθηκαν την Τρίτη στην δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ τα στοιχεία του 35χρονου από τα Χανιά, που συνελήφθη από την Αστυνομία και προφυλακίσθηκε με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων κοριτσιών, τα οποία προσέγγιζε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία του κατηγορημένου δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων.

Επιπλέον, από την ΕΛΑΣ δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα στα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση των ποινικά κολάσιμων πράξεων του, μεταξύ των οποίων, «Μανούσος Σφακιά» στο Facebook και «manousossfakia» στο Instagram.

Ελληνική Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία
 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και να εξακριβωθεί η συμμετοχή του ανωτέρω κατηγορουμένου σε έτερες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2822023333 του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και 2821025827 του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Από την ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια δέκα ημερών, από την έκδοση της σχετικής εισαγγελικής διάταξης. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου, δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version