Κρήτη: Συνελήφθη 86χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βιάννο – Εικόνες από την καταστροφή

Κρήτη: Συνελήφθη 86χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βιάννο – Εικόνες από την καταστροφή
φωτιά στη Βιάννο ekriti

Συνελήφθη ένας ηλικιωμένος άνδρας για τη φωτιά που ξέσπασε στον Δήμο Βιάννου το μεσημέρι της Κυριακής στην Κρήτη. Κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών κρύβεται τελικά πίσω από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατο σημείο της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου το μεσημέρι της Κυριακής.

Η προσαγωγή του, στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, έγινε στη συνέχεια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια με τον 86χρονο να οδηγείται τις επόμενες ώρες ενώπιον του Εισαγγελέα.

φωτιά στη Βιάννο ekriti

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε εργασίες σε χωράφι ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με τη χρήση καμινέτου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι και μία σπίθα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

φωτιά στη Βιάννο ekriti

Ο ηλικιωμένος κινδύνεψε και ο ίδιος από την πυρκαγιά, καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει αμέσως μετά το ξέσπασμά της, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του το οποίο κινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.

φωτιά στη Βιάννο ekriti

Από τη φωτιά κάηκε ένα μεγάλο μέρος έκτασης με ελαιόδεντρα αλλά και χορτολιβαδική έκταση. Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version