ΚΥΑ για τη μη περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο

ΚΥΑ για τη μη περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο
Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις intime

Οι λεπτομέρειες της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία αποφασίζετια να μην περικοπεί η μηνιαία αποζημίωση του προσωπικού της ΕΛΔΥΚ.

Αναρτήθηκε την Τρίτη στη Διαύγεια (ώρα 11:22:45 π.μ.) η κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία διευρύνονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν περικόπτεται η μηνιαία αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της υπ’ αρ. Φ.843/9/30881/Σ.6172/12-4-2018, η σχετική αποζημίωση δεν περικόπτεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Χορήγησης κανονικής άδειας (προϋπήρχε), άδειας απουσίας μικράς διάρκειας, συνήθους αναρρωτικής άδειας (προϋπήρχε), άδειας ακτινοπροστασίας, ειδικών αδειών ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ειδικής άδειας λόγω νοσημάτων τέκνων και οικείων και άδειας λόγω θανάτου συγγενικού προσωπικού,

β. Χορήγησης των λοιπών αδειών απουσίας με αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπονται στην υπ’ αρ. Φ.400/34/292616/Σ.4753/31-8-2016 κοινή απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας (Β΄ 2808) (σ.σ. «Ρύθμιση των ειδών των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των κατηγοριών του δικαιούμενου προσωπικού, των προϋποθέσεων, της διάρκειας, καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου ζητήματος για τη χορήγησή τους στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» και δεν συνεπάγονται διαγραφή του στελέχους από τη δύναμη της μονάδας όπου υπηρετεί, εφόσον η συνολική διάρκειά τους δεν υπερβαίνει τις τριάντα ημερολογιακές ημέρες κατ’ έτος.

γ. Μετακίνησης στην Ελλάδα για εκτέλεση υπηρεσίας ή για εκπαίδευση μέχρι τριάντα ημερολογιακές ημέρες κατ’ έτος (προϋπηρχε) και

δ. Νοσηλείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της Κύπρου».

Η ισχύς της απόφασης (1ης Απριλίου 2022) αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα