Λέσβος: Αλλεπάλληλα επεισόδια με μετανάστες και αστυνομικούς. Ζητούν να φύγουν άμεσα για Αθήνα

Λέσβος: Αλλεπάλληλα επεισόδια με μετανάστες και αστυνομικούς. Ζητούν να φύγουν άμεσα για Αθήνα

Ο αριθμός των μεταναστών που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στη Λέσβο υπερβαίνει τους 25.000. Συμπλοκές, συγκρούσεις, τραυματισμοί στο λιμάνι (Vid)

Με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας απωθήθηκαν μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, που προσπάθησαν να μπουν στο Blue Star 1.

Περίπου 1.000 Αφγανοί θέλησαν να μπουν στο πλοίο, φωνάζοντας “Αθήνα, Αθήνα”.

Πριν από λίγη ώρα δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του λιμανιού από όλους τους μετανάστες, οι οποίοι προωθούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια και στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά – Τεπέ.

Επίσης, νέα ένταση υπάρχει αυτή τη φορά στις ακτές της Συκαμιάς και του Μανταμάδου, με χιλιάδες άτομα να έχουν κλείσει το δρόμο που οδηγεί προς το ομώνυμο χωριό. Οι μετανάστες δηλώνουν έτοιμοι να συγκρουστούν με την αστυνομία και ζητούν να φύγουν άμεσα προς την Αθήνα.

Ο αριθμός των μεταναστών που υπολογίζεται αυτή τη στιγμή ότι βρίσκονται στη Λέσβο υπερβαίνει τους 25.000.

Εν τω μεταξύ περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν από τον χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ “Τσαμάκια”. 

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας υποχρέωσαν τους πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τον χώρο του λιμανιού και τους οδηγησαν στον ανοιχτό χώρο της “Φυκιότρυπας”, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το λιμάνι. Εκεί θα γίνει προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησης των ανθρώπων που αναζητούν τρόπο για να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη.

Στον Πειραιά το “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 2500 μετανάστες

Στις 10 το πρωί κατάπλευσε στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταφέροντας 2504 μετανάστες από 4 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ειδικότερα, το “Ελευθέριος Βενιζέλος” παρέλαβε από το λιμάνι της Κω 491 άτομα 164 από την Κάλυμνο 1102 από τη Λέρο και 747 από τη Μυτηλήνη. Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.

Φωτογραφία: lesvosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα