Λιμενικό: Βελτιωμένη η εικόνα στον Σαρωνικό

Λιμενικό: Βελτιωμένη η εικόνα στον Σαρωνικό
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος πλέει σε θαλάσσια περιοχή στην Κέρκυρα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ποια είναι η κατάσταση στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος

Σαφή βελτίωση παρουσιάζει ο Σαρωνικός απ’ τις εργασίες απορρύπανσης μετά το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη II”, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απ’ το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικά η κατάσταση σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή θαλάσσια ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, συνεχίστηκαν οι εργασίες αντιρρύπανσης των ακτών από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών και τέσσερα βυτιοφόρα οχήματα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια επιφανειακή ρύπανση, ενώ συνεχίστηκαν εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο δώδεκα ατόμων και παραμένουν προληπτικά τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνεργείο συνολικά τριάντα τριών ατόμων, καθώς και βυτιοφόρο όχημα, πλυστικό μηχάνημα και αντλία. Καταγράφεται επίσης σαφής βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο συνολικά σαράντα ενός ατόμων της αναδόχου εταιρείας, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αναμένεται έλεγχος του βυθού από δύτες ιδιωτικής εταιρείας.

Στην εγκατάσταση “ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο σαράντα δύο ατόμων, πραγματοποιήθηκαν εργασίες από τρεις αντλίες και τρία βυτιοφόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκατάσταση επιχείρησαν αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του οικείου Δήμου. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

Όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες αντιρρύπανσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι (06) αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) ιδιωτικά αντιρρυπαντικά σκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας.

Στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί η απάντληση του φορτίου του βυθισμένου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” από έτερο Δεξαμενόπλοιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα