Λιοδάκης για τον σεισμό στην Κω: Από θαύμα δεν είχαμε άλλα θύματα

Λιοδάκης για τον σεισμό στην Κω: Από θαύμα δεν είχαμε άλλα θύματα

Ο δημοσιογράφος και κάτοικος του νησιού της Κω, Γιώργος Λιοδάκης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και μετέφερε τη δική του μαρτυρία για τον σεισμό που χτύπησε το νησί. Αναφέρει πως όσα γράφτηκαν για "τσουνάμι" ήταν υπερβολές

Τη δική του μαρτυρία για το πώς βίωσε τον σεισμό στην Κω κατέθεσε στην εκπομπή “Με τη Νίκη” της Νίκης Μπάκουλη και του Χρήστου Δεμέτη στο Ραδιόφωνο 24/7, ο δημοσιογράφος του kosnews24, Γιώργος Λιοδάκης.

“Είναι μια δύσκολη μέρα για την Κω. Χάθηκαν δύο ζωές. Πρόκειται για δύο τουρίστες που σκοτώθηκαν στον δρόμο με τα μπαρ που έχουμε εδώ, τα Εξάρχεια, όταν έπεσαν τα ντουβάρια του μπαρ πάνω τους. Οι τραυματίες είναι πάνω από 100 με κάποιους να χρειάζονται χειρουργείο. Ενισχυόμαστε με κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών καθώς και με κλιμάκιο που θα εκτιμήσει την κατάσταση. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το λιμάνι στο οποίο μέχρι νεωτέρας δεν θα υπάρξει προσέγγιση πλοίου. Τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε μαγαζιά, σούπερ μάρκετ και σπίτια”.

Περιγράφοντας το πώς έζησε ο ίδιος τον σεισμό, ο δημοσιογράφος ανέφερε:

“Εκείνη τη στιγμή κοιμόμουν μιας και είχα πρωινή δουλειά. Αυτό που έγινε δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει με λόγια. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορούσαμε ούτε να το γράψουμε, δεν υπάρχει αυτό το συναίσθημα. Είναι σαν να σε πετάνε από τον Όλυμπο και να πέφτεις κάτω στη γη. Νοιώσαμε ένα κενό τεράστιο, μισό λεπτό κουνιόμασταν. Δεν είναι μόνο τα 6,4 Ρίχτερ είναι και το χρονικό διάστημα που κράτησε. Ο κόσμος ούρλιαζε, έκλαιγαν άλλοι, είχε τέτοια διάρκεια που πολλοί πρόλαβαν να αντιδράσουν. Υπήρξαν μετασεισμοί που γίνονται αισθητοί. Το νησί ξέρετε είναι τουριστικό και έχουμε εδώ 100.000 τουρίστες. Οι tour operators τρέχουν για να ενημερώσουν, οι ξενοδόχοι έβγαλαν τον κόσμο έξω για να μην υπάρξουν ατυχήματα, όλοι είναι σε επιφυλακή”.

Συνεχίζοντας ο κ. Λιοδάκης ανέφερε πως οι αρχές του νησιού χειρίστηκαν ψύχραιμα την όλη κατάσταση αλλά υπάρχουν κάποιοι που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις. “Χειριστήκαμε εκτιμώ το πρόβλημα ψύχραιμα. Ο κόσμος είναι έξω από τα ξενοδοχεία, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που αψήφισαν τις προειδοποιήσεις και μπήκαν στα σπίτια τους και κοιμήθηκαν κανονικά. Δεν θα έλεγα πως ήταν το πιο σωστό αυτό. Εμείς που ζήσαμε όλο αυτό στην πόλη δεν νομίζω πως θα κοιμηθούμε και σήμερα. Ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει”.

Τέλος, ο Γιώργος Λιοδάκης ανέφερε πως “δεν υπάρχει τσουνάμι όπως έγραψαν κάποιοι. Δεν είναι σωστή διατύπωση. Είναι λογικό όταν υπάρχει σεισμός το νερό να βγει έξω από τη θάλασσα, όπως έγινε και τώρα που βγήκε για είκοσι μέτρα. Κάποια σκάφη υπέστησαν ζημιές στην προβλήτα, αλλά ήταν αναμενόμενο βάσει της δυναμικής του σεισμού. Είναι θαύμα που δεν είχαμε περισσότερα θύματα γιατί έχουμε και βραχώδεις περιοχές όπως είναι τα Θερμά, που το βράδυ πάει κόσμος. Είναι πραγματικά ένα θαύμα που δεν είχαμε περισσότερους νεκρούς”.

Φωτογραφία: kosnews24.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα