Λητώ: Σε ετοιμότητα οι δήμοι του Έβρου

Στιγμιότυπο από πλημμυρισμένη περιοχή στον Έβρο εξαιτίας του σπασίματος των αναχωμάτων.
(WWW.E-EVROS.GR/EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από πλημμυρισμένη περιοχή στον Έβρο εξαιτίας του σπασίματος των αναχωμάτων. (WWW.E-EVROS.GR/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων - Έκλεισαν τα σχολεία του δήμου Διδυμοτείχου και Σουφλίου

Της Μαρίνας Κονδύλη

Με την θερμοκρασία να έχει πέσει αρκετά χαμηλά, οι δήμοι του νομού Έβρου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ίσως προκύψουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν ήδη την βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Στον βορειότερο δήμο του Έβρου, τον δήμο Ορεστιάδας, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αφού το πρωί της Δευτέρας έπεσε λίγο χιόνι, που όμως αργότερα έγινε ψιλόβροχο, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, δήλωσε πως τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, και πως το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα, με αλάτι αποχιονισμού και μηχανήματα (εάν και εφόσον χρειαστούν).

Στον δήμο Διδυμοτείχου, επίσης το κρύο είναι δριμύ, χωρίς ωστόσο να έχει χιονίσει – παρά μόνο στο χωριό Μεταξάδες.

Οι σχολικές μονάδες όμως του 4ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, παρέμειναν σήμερα κλειστές, λόγω του ψύχους (οι αίθουσες ήταν αδύνατον ζεσταθούν).

Αναφορικά με τον δήμο Σουφλίου, εκεί χιονίζει από το πρωί κανονικά, και έτσι όλα τα σχολεία του δήμου, είναι κλειστά. Παραμένει ωστόσο άγνωστο ακόμη, εάν θα είναι και την Τρίτη κλειστά.

Τέλος, στον δήμο Αλεξανδρούπολης από το πρωί έχει μόνο κρύο και πολύ αέρα. Ο δήμος παρ’ όλα αυτά, έχει θέσει σε ετοιμότητα τα μέσα και το δυναμικό που διαθέτει, ενώ έχει ολοκληρώσει και τη διανομή αλατιού σε οικισμούς και σχολικές μονάδες.

Αλάτι αποχιονισμού θα είναι διαθέσιμο για τους πολίτες στην είσοδο της δημαρχίας, καθώς και στο Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα 'λευκά' η Β. Ελλάδα - Μέχρι την Πέμπτη θα σαρώνει η 'Λητώ'

Εκτροπή λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κοζάνης λόγω χιονιού

ADVERTISING

SHARE: