Μαφία των φυλακών: Για σκευωρία μιλά η πλευρά του δικηγόρου

Φυλακή - Φωτό αρχείου
Φυλακή - Φωτό αρχείου AP

Σε ανακοίνωση τους, οι συνεργάτες του γραφείου του τάσσονται υπέρ του δικηγόρου, υποστηρίζοντας πως ο συλληφθείς ήταν και είναι θύμα.

Για «σκευωρία» η οποία «πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει» κάνουν λόγο οι συνεργάτες του γραφείο του δικηγόρου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή.

Οι συνάδελφοί του σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, υποστηρίζουν πως θύμα είναι μόνον ο δικηγόρος, καθώς σε βάρος έχει υπάρξει δολοφονική επίθεση το 2014, προσθέτοντας πως εκείνος βρέθηκε να συνομιλεί μαζί τους «υπό διαρκές κράτος φόβου», μόνο γιατί επιθυμούσε να μάθει τους δράστες της απόπειρας εναντίον του.

«Είναι προφανές ότι η σκευωρία αυτή πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει και η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αληθινή διάσταση και θα δώσει τη λύση στην υπόθεση. Επιπλέον, θα αποκαλυφθούν τα σκοτεινά κίνητρα όσων δημιούργησαν και συμβάλουν στη φημολογία και στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια παράδοξη, όσο και άδικη φημολογία ενάντια στον διακεκριμένο νομικό και δικηγόρο κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά γιατί έλαβε τέτοιες διαστάσεις και το ποιος επωφελείται από αυτή.

Το Νοέμβριο του 2014, ο Γ. Αντωνόπουλος υπήρξε θύμα δολοφονικής επίθεσης και επέζησε από πραγματικό θαύμα. Οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό.

Σε δύο μέρες ξεκινάει η κατ’ έφεσιν δίκη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας. Και δεν είναι καθόλου τυχαίος, ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο της φημολογίας: επιχειρείται να παρουσιαστεί ο Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι το πραγματικό θύμα της δολοφονικής απόπειρας ως δήθεν μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ο ήδη καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ως δήθεν «θύμα»!

Αφορμή της φημολογίας αποτέλεσε η επαφή του Γ. Αντωνόπουλου με έναν αλβανό κρατούμενο, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου και την οποία ο Γ. Αντωνόπουλος αποδέχθηκε, γιατί ο κρατούμενος αυτός γνώριζε και μπορούσε να τον πληροφορήσει –όπως και έγινε– για την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να τον σκοτώσουν. Έκτοτε, υπό διαρκές κράτος φόβου, έγινε η όποια συνέχιση της επαφής του Γ. Αντωνόπουλου με τον εν λόγω κρατούμενο, πάντα με πρωτοβουλία του τελευταίου. Είναι προφανές ότι η σκευωρία αυτή πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει και η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αληθινή διάσταση και θα δώσει τη λύση στην υπόθεση. Επιπλέον, θα αποκαλυφθούν τα σκοτεινά κίνητρα όσων δημιούργησαν και συμβάλουν στη φημολογία και στη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων.

Είναι σαφές ότι η επίθεση που δέχεται ο διακεκριμένος συνεργάτης και επικεφαλής του γραφείου μας Γ. Αντωνόπουλος είναι κατάφορα άδικη. Εμείς οι επί χρόνια συνεργάτες του, ως επαγγελματίες δικηγόροι, δηλώνουμε παρόντες και στο πλευρό του, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Εμείς καλύτερα από όλους, γνωρίζουμε τόσο το ήθος και την εντιμότητά του, όσο και την πραγματικότητα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαφία των φυλακών: Απολογείται η καλλονή δικηγόρος

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Σκληρή απάντηση για το βίντεο της δολοφονίας στον Κορυδαλλό

Μαφία των φυλακών: Οι εκβιασμοί και οι νέες συλλήψεις

Μαφία των φυλακών: Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο δικηγόροι - Διώξεις για εκβίαση του Αρ. Φλώρου

SHARE: