Μαφία των φυλακών: Οι εκβιασμοί και οι νέες συλλήψεις

Μαφία των φυλακών: Οι εκβιασμοί και οι νέες συλλήψεις
Φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Τί ερευνά ο εφέτης ειδικός ανακριτής και ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις του για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών».

Στην πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που κατά καιρούς έχει κάνει ο Αρ. Φλώρος για εκβιασμούς που έχει δεχθεί από κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και από δικηγόρους, προχωρά η ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής, Ευτ. Νικόπουλος, που χειρίζεται την έρευνα για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», ξεκινά πλέον να ερευνά όσα ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Energa έχει αναφέρει κατά καιρούς, καθώς έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά ήδη κατηγορούμενων για το κακούργημα της κακουργηματικής εκβίασης. Ήδη ο Αρ. Φλώρος στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχ. Ζαφειρόπουλου, έχει καταθέσει ότι τόσο ο συλληφθείς δικηγόρος (για την απόπειρα σε βάρος του έχει καταδικασθεί ο Αρ. Φλώρος) όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον συλληφθέντα δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, που πλέον εμπλέκονται και στη «μαφία των φυλακών».

Αντίστοιχα, έχει καταθέσει πως τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε ότι ο κατηγορούμενος Κλ. Λ. τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά που οδήγησαν χθες τον Αρ. Φλώρο να καταθέτει μέχρι αργά το απόγευμα ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, κάνοντας μόνο μία παύση προκειμένου οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι να μεταβούν στο ανακριτικό γραφείο για να λάβουν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Νέα πρόσωπα

Την ίδια ώρα, ο δικαστικός λειτουργός προχωρά σε νέες κινήσεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδοθούν και καινούργια εντάλματα σύλληψης. Κατά τις ίδιες πηγές, η εμπλοκή των επίμαχων ατόμων προέκυψε από τις συνομιλίες που έχουν απομαγνητοφωνηθεί ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τη διερεύνηση του κυκλώματος των φυλακών, καθώς εμφανίζονται να λαμβάνουν εντολές από βασικούς κατηγορούμενους -κρατούμενους στο κατάστημα Κορυδαλλού- για διάφορες αξιόποινες ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα