Μαφία των φυλακών: Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών

Μαφία των φυλακών: Συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών
eurokinissi

Λόγω σπουδαιότητας της υπόθεσης, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών για το ποιος δικαστικός λειτουργός θα χειριστεί την έρευνα.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας δεν αποκλείεται να διαβιβαστεί η δικογραφία για την αποκαλούμενη «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών.

Η τελευταία καλείται να αποφασίσει, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, αν θα πρεπει τη δικογραφία να χειριστεί εφέτης ανακριτής, ελέω εμπειρίας, και συγκεκριμένα ο δικαστικός λειτουργός που χειρίζεται ζητήματα τρομοκρατίας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με και την Αστυνομία, τα ευρήματα των ερευνών έχουν δείξει πως εμπλεκόμενοι στην -κατά την κατηγορία- εγκληματική οργάνωση σχετίζονται και με πράξεις τρομοκρατίας.

Εφόσον αποφανθεί θετικά η Ολομελεια Εφετών, τότε στον εφέτη ειδικό ανακριτή θα διαβιβαστούν όλες οι δικογραφίες που έχει κριθεί ότι σχετίζονται με την επίμαχη οργάνωση, και συγκεκριμένα:

– η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, πληρεξούσια πολιτικής αγωγής την υπόθεση Ενέργκα,

– η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνηγόρου υπεράσπισης του Αρ. Φλώρου,

– η δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, η οποία έγινε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από συγκατηγορούμενό του στην ίδια υπόθεση,

– ο θάνατος Αλβανού κρατούμενου μέσα στην ίδια φυλακή, ο οποίος αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο συνεχίζεται να ερευνάται για το ενδεχόμενο ανθρωποκρονίας,

– η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος θαμώνων καταστήματος στο Μικρολίμανο,

– η εκβίαση δικηγόρου, γνωστού ποινικολόγου ο οποίος δεχόταν μέχρι προσφατα σοβαρές απειλες για τη ζωή του,

– ο ρόλος άλλων δικηγόρων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ.

Εγκύκλιος για τους κρατούμενους

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία μειώνεται ο χρόνος παραμονής κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να αποτραπούν άλλα φαινόμενα βίας και ανομίας , ιδίως στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου μετάγονται εκατοντάδες έγκλειστοι για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παραγγέλνει οι κρατούμενοι που μετάγονται για να καταθέσουν ή να δικαστούν σε φυλακές πλησιέστερες προς το δικαστήριο, μπορούν να παραμένουν σε αυτές μόνον όταν η δίκη συνεχίζεται χωρίς διακοπές. Σε διαφορετική περίπτωση ζητά να μετάγονται στις φυλακές όπου μόνιμα κρατούνται, όταν οι δίκες διακόπτουν για διάστημα πέραν των δέκα ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα