Μαίνονται οι φωτιές της Κρήτης - Υπό μερικό έλεγχο η Κάρυστος

Μαίνονται οι φωτιές της Κρήτης - Υπό μερικό έλεγχο η Κάρυστος

Μαίνονται οι φωτιές της Κρήτης σε Χανιά και Ρέθυμνο. Χάρη στις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κάρυστο πριν δύσει εντελώς ο ήλιος

Μαίνονται οι φωτιές της Κρήτης σε Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κάρυστο.

Χάρη στις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Βατήσι Καρύστου πριν δύσει εντελώς ο ήλιος και απομακρυνθούν τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο παραμένουν υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και  12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ADVERTISING

Την ίδια ώρα μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι, εμφανίζοντας καλύτερη εικόνα όμως πλέον, σε δασική έκταση στο χωριό της Σπίνας Χανίων. Νωρίτερα όμως το μεσημέρι λίγο κόντεψε να απειληθεί άμεσα το χωριό και χρειάστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι για προστασία από τους πυκνούς καπνούς που είχαν σκεπάσει το χωριό. Πλέον το πύρινο μέτωπο κινείται προς δύσβατο σημείο.

Στην περιοχή μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 22 άντρες της Πυροσβεστικής  με 10 οχήματα και  μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Μαίνεται εντωμεταξύ η πυρκαγιά που ξέσπασε στον Μυλοπόταμο το απόγευμα , σε αγροτοδασική έκταση, έξω από το χωριό του Άγιου Σύλλα, στο Ρέθυμνο, που δεν κινδυνεύει άμεσα. Στο σημείο επιχειρούν 25 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Στον Γέρακα, η φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε οικοπεδικό χώρο με χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα κοντά στα σπίτια της περιοχής, επί της οδού Καβάφη, χάρη στην έγκαιρη και μεγάλη κινητοποίηση όμως της Πυροσβεστικής και εθελοντών-κατοίκων της περιοχής, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Για αύριο, Πέμπτη 5 Ιουλίου, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τυχόν εμφάνιση πυρκαγιών, αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαίνονται οι φωτιές σε Κάρυστο και Χανιά - Νέο μέτωπο στον Μυλοπόταμο

Σε εξέλιξη φωτιά στον Γέρακα

SHARE:

24Media Network