Μανιαδάκης για Novartis: Δέχτηκα πιέσεις με στόχο την εμπλοκή Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα

Μανιαδάκης για Novartis: Δέχτηκα πιέσεις με στόχο την εμπλοκή Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα
Ο Νίκος Μανιαδάκης στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος, Νικ. Μανιαδάκης, κατέθεσε για περισσότερες από πέντε ώρες στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Στην τελευταία του θέση, ότι δηλαδή δεν γνωρίζει την εμπλοκή κανενός πολιτικού προσώπου σε παράνομες πράξεις αναφορικά με την υπόθεση Novartis, παρέμεινε ο Νικ. Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στην έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο υποστήριξε ότι «προσωπικά ούτε είδα, ούτε συμμετείχα, ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων». Για περισσότερες από πέντε ώρες ο καθηγητής βρισκόταν ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αναφέρθηκε στη διαδρομή του από το 2012 έως σήμερα αλλά και τις πιέσεις που, όπως λέει, δέχθηκε από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, με στόχο την εμπλοκή των Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νικ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε στις επαφές του με τους αρμόδιους εισαγγελείς αλλά και στο πώς κατέληξε από προστατευόμενος μάρτυρας να μετατραπεί σε κατηγορούμενος. Ο ίδιος εμφανίζεται να «έδειξε» ως κύριο υπεύθυνο την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ή άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Κατά την έξοδό του, ο Νικ. Μανιαδάκης δήλωσε πως «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο, με παράτυπες πρακτικές» για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τις δικαστικές αρχές, ενώ πρόσθεσε ότι «στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί , η ίδια η δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει», ενώ χαρακτήρισε «ανακριβή και αναξιόπιστα» όσα έχουν καταθέσει προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι «ως στόχο έχουν το οικονομικό όφελος στην περίπτωση που τιμωρηθεί η Novartis στην Αμερική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version