Μαρτυρία φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στο Ρέθυμνο: Μου έριχναν κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο

Μαρτυρία φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στο Ρέθυμνο: Μου έριχναν κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του 30χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις αγνώστους. "Το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης είναι το ανησυχητικό" προσθέτει ο ίδιος στη Γιώτα Μιχαλοπούλου και το Live News

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του από άγνωστα άτομα μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 τριαντάχρονος φοιτητής διδακτορικού στο Ρέθυμνο. Ο νεαρός, απέδωσε την επίθεση σε ρατσιστικά κίνητρα. “Μετά τη διάλυση μιας εθνικιστικής οργάνωσης που είχαμε στην πόλη, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Οι δράστες επιτίθενται σε άτομα που θεωρούν ευάλωτες μειονότητες” δήλωσε ο 30χρονος άνδρας. Το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια και στοχευμένα στο κεφάλι, όπως είπε, από τρία άτομα, την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του.

“Μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά που φαίνονταν καθημερινά, τελείως φυσιολογικά” αναφέρει στην εκπομπή ο άνδρας και προσθέτει: “Μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Με έριξαν σε σκαλιά και πέφτοντας κάτω συνέχισαν να με γρονθοκοπούν και να με κλοτσούν ανελέητα” σημείωσε και πρόσθεσε: “Απέφυγα τον πρώτο και ήρθε κατευθείαν πάνω μου ο δεύτερος και με έριξε στα σκαλιά”. Στο σημείο υπάρχει ακόμη αίμα από την επίθεση σημείωσε ο 30χρονος.

 Με έριξαν σε σκαλιά και πέφτοντας κάτω συνέχισαν να με γρονθοκοπούν και να με κλοτσούν ανελέητα

“Το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης είναι το ανησυχητικό. Μου έριχναν μόνο κλοτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο” συνέχισε ο νεαρός που τόνισε πως έβλεπε τα τρία αυτά άτομα για πρώτη φορά. Ο φίλος του που βρισκόταν μαζί του κατάφερε να διαφύγει και στη συνέχεια κάλεσε σε βοήθεια.

Παλιότερα είχαν σημειωθεί πάρα πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως μετά τη διάλυση μιας εθνικιστικής οργάνωσης εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί

“Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά, είναι τέτοιους είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία” σχολιάζει στην ερώτηση για τα κίνητρα των δραστών. “Παλιότερα είχαν σημειωθεί πάρα πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως μετά τη διάλυση μιας εθνικιστικής οργάνωσης εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα είναι άτομα που στα μάτια τους δείχνουν ως αδύναμες μειονότητες”.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Διαβάστε τις δηλώσεις του όπως έγιναν στο Ραδιόφωνο 24/7:

“Όλα αρχισαν γύρω στις 14:30, την ώρα που επιστρέφαμε απο μια σύντομη βόλτα που είχαμε κάνει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αφορμή μιας επίσκεψης ενός φίλου απο το Ηράκλειο στον οποίο μάλιστα ήθελα να δείξω ακριβώς αυτό. Πόση ασφάλεια και πόση ανεμελιά νιώθουμε σητν παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στην επιστροφή μας λοιπόν και ενώ κρατούσαμε τα σάντουιτς που είχαμε αγοράσει και τρώγαμε μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ας πούμε. Και χωρίς πολλά λόγια, μια απλή κουβέντα για να κοντοσταθούμε μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου κατάφερε να στηριχθεί σε ένα πεζούλι, και να τρέξει, εμένα με έριξαν πάνω σε κάποια σκαλιά και πέφτοντας κάτω, άρχισαν να με γρονθοκοπούν ανελέητα.”

Είχατε αντιληφθεί να σας παρακολουθούν, είχε προηγηθεί κάτι με αυτούς τους νεαρούς, τα τρία άτομα, τους γνωρίζατε;

Όχι τα τρία αυτά άτομα τα έβλεπα πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή, όσο τα είδα, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πρόλαβα να τα δω. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αντιληφθεί αν μας ακολούθησαν γιατί την ώρα εκείνη Σάββατο βράδυ στην παλιά Πόλη κυκλοφορούν αρκετά άτομα. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από πίσω μας. Επιτέθηκαν συγχρόνως, ο ένας στον φίλο μου από τους δύο άλλους ο ένας πήγε να πέσει πάνω μου, και ήρθε κατευθείαν πάνω μου ο δεύτερος ο οποίος κατάφερε να με ρίξει στα σκαλιά απο ότι είδα, τα αίματα είναι πάνω στα σκαλιά και έπειτα στο έδαφος και όπως σας είπα

Που σε χτύπησαν;

Μόνο στο κεφάλι, και αυτό είναι το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης που αναγνώρισα. Δεν έψαξαν ούτε τσέπες ούτε τίποτα. Μόνο κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο. Αμέσως μετά ο θείος μου που κατάφερε να διαφύγει άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Τράπηκαν σε φυγή κατευθείαν και εγώ μπόρεσα να σηκωθώ και να τρέξω για να φύγω προς το σπίτι μου.

Ποιο πιστεύεις ότι μπορεί να ήταν το κίνητρο;

Το κίνητρο σε περίπτωση που δεν με ήξεραν ή δεν με είχαν δει απο κάπου, κάποια άλλη στιγμή λογικό σε μία τέτοια παράλογη πράξη δεν θα μπορούσα να εντοπίσω. Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά, είναι τέτοιου είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία και η αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι έμψυχα αντικείμενα στη διάθεση μας για οτιδήποτε γύρω μας. Τέτοια σκηνικά είχαν γίνει όλο και πιο σπάνια. Παλιότερα είχαν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως μετά τη διάλυση της εθνικιστικής οργάνωσης που υπήρχε εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα ήταν ευάλωτες κοινωνικές μειονότητες ή ευάλωτες, δεν είναι ακριβώς, μειονότητες οι οποίες είναι αντιληπτές απο τα άτομα αυτά ως ευάλωτες. Και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στην πράξη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θύμα μαζί με ένα 35χρονο φίλο του που είχε έρθει από το Ηράκλειο και τον φιλοξενούσε είχαν βγει μια μικρή βόλτα για ν’ αγοράσουν τοστ να φάνε. Στις 2:30 τα ξημερώματα περίπου κι ενώ επέστρεφαν στο σπίτι, τρεις νεαροί που φαινόταν να τους έχουν στήσει καρτέρι λέγοντας τους μόνο τη φράση «excuse me» (με συγχωρείτε) τους επιτέθηκαν με άγριες διαθέσεις.

Ο 35χρονος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή ενώ ο 30χρονος έχοντας ήδη δεχτεί μια γροθιά στο πρόσωπο δεν βρήκε τρόπο να ξεφύγει από τους τρεις νεαρούς που τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν ομαδικά με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Ο φίλος του θύματος που είχε τρέξει να προφυλαχτεί βλέποντας πως ο 30χρονος δεν τον ακολούθησε επέστρεψε στο σημείο που είχαν δεχτεί την επίθεση και τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος και σχεδόν αναίσθητο. Κάλεσε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το θύμα δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια εισήχθη στη χειρουργική κλινική απ’ όπου επρόκειτο να πάρει χθες το βράδυ εξιτήριο. Η Αστυνομία κατόπιν ερευνών που έκανε και με βάση τις περιγραφές των θυμάτων για τους δράστες συνέλαβε χθες δυο άτομα ως δράστες του ξυλοδαρμού, έναν 22χρονο κι έναν 20χρονο, τους οποίους αναγνώρισαν τα θύματα.

Στον εισαγγελέα οι δράστες – Αναζητείται τρίτος ύποπτος

Στον εισαγγελέα Ρεθύμνου οδηγήθηκαν οι δυο νεαροί Ρεθεμνιώτες που κατηγορούνται για τον ανελέητο ξυλοδαρμό του 30χρονου από το Μεσολόγγι, τα ξημερώματα της Κυριακής στην Παλιά Πόλη. Ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι φερόμενοι ως δράστες.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί αναζητούν έναν τρίτο νεαρό Ρεθεμνιώτη ως συνεργό των δυο παραπάνω δραστών. Η Αστυνομία φαίνεται να έχει στοιχεία στη διάθεση της για την ταυτότητα του ενώ το θύμα και ο φίλος με τον οποίο ήταν παρέα το βράδυ που δέχτηκε την αναίτια επίθεση, είναι σίγουροι πως αν δουν και τον τρίτο δράστη θα τον αναγνωρίσουν. Να σημειωθεί ότι το θύμα, που έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, το απόγευμα της Δευτέρας.

Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι;

«Θέλω να μάθω το γιατί. Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Ρέθυμνο; Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι; Στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και νιώθουμε πως είναι απροστάτευτα” αναφέρει ο πατέρας του 30χρονου. “Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα