Μαρτυρία για Ζωγράφου: “Τον πυροβόλησαν στην κεντρική πύλη, στα 30 μέτρα η στάση ήταν γεμάτη φοιτητές”

Μαρτυρία για Ζωγράφου: “Τον πυροβόλησαν στην κεντρική πύλη, στα 30 μέτρα η στάση ήταν γεμάτη φοιτητές”
Αστυνομικοί στου Ζωγράφου μετά από πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη INTIME NEWS

Παρουσία δεκάδων φοιτητών και κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής εξετάσεων σημειώθηκε το επεισόδιο με πυροβολισμούς από αστυνομικές δυνάμεις μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών. Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ.

Γεμάτη φοιτητές ήταν η Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛΑΣ με πυροβολισμούς μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά σε αμφιθέατρα, όπου διεξάγονται εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, η Αστυνομία έκανε έρευνες σε δωμάτια φοιτητών, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε διαμερίσματα, καθώς, βάσει καταγγελιών, πάνοπλοι αστυνομικοί εγκαταστάθηκαν στο Πολυτεχνείο και ερευνούσαν φοιτητές σε στυλ “ράμπο”.

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βλαχάκης που έφτασε στο σημείο αμέσως μετά τον τραυματισμό του συλληφθέντα κακοποιού από τους πυροβολισμούς και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο, περιέγραψε στον 105,5 Στο Κόκκινο τα όσα συνέβησαν.

«Το σκηνικό έχει γίνει μπροστά από τα κτίρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, στην Πολυτεχνειούπολη … Έχω επιτήρηση σε λίγη ώρα, πολλοί φοιτητές γράφουν … Έγινε 30 μέτρα από την στάση του λεωφορείου και ήταν και φοιτητές παρόντες. Αυτά που θα σας πω μου τα είπαν αυτόπτες μάρτυρες φοιτητές και εργαζόμενοι. Είναι η βασική πύλη εισόδου στην Πολυτεχνειούπολη από του Ζωγράφου», όπως είπε ο κ. Βλαχάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι «έπεσαν κάποιοι πυροβολισμοί, ο αριθμός διαφέρει … Υπήρχαν δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας χωρίς διακριτικά, σταθμευμένα στην πύλη, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη, μπροστά από τα κτίρια των Πολιτικών Μηχανικών … Είναι αδιευκρίνιστο κάτω από ποιες συνθήκες, υπήρχε ένας πεζός, προσπάθησαν να τον συλλάβουν ή να τον καταδιώξουν. Τον πυροβόλησαν. Τραυματίστηκε, έμεινε κάποια ώρα στο έδαφος, ήρθε ασθενοφόρο και τον πήρε. Η Αστυνομία διέρρεε, τουλάχιστον αυτό έλεγε σε κόσμο που συγκεντρώθηκε, ότι πρόκειται για κάποιο εγκληματία».

Απάντησε εξάλλου «ναι, το επιβεβαιώνουν όλοι», ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με τους πυροβολισμούς από την πλευρά των αστυνομικών.

«Το σημείο είναι μέσα στο Πανεπιστήμιο, μπροστά στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, στην κεντρική πύλη του Ζωγράφου. Στα 30 μέτρα είναι η στάση που ήταν γεμάτη φοιτητές που έρχονταν να γράψουν», είπε ο κ. Βλαχάκης.

ΚΝΕ: Απαράδεκτο να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις

«Είναι απαράδεκτο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στις Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ, να πέφτουν πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις, να απειλούνται μέχρι και να κυνηγιούνται φοιτητές από αστυνομικούς με τα όπλα τους!» τονίζει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ σε ανακοίνωση-καταγγελία για τα γεγονότα μετά την αστυνομική επιχείρηση με πυροβολισμούς στην Πολυτεχνειούπολη.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία! Οι φοιτητές και οι σύλλογοί τους έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση διάφορων ύποπτων κυκλωμάτων, ακόμα και ποινικών, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία του ΕΜΠ» σημειώνει.

«Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, που γνωρίζει το πρόβλημα και αντί να αντιμετωπίζει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, ο προσανατολισμός της εξακολουθεί να είναι η καταστολή στους λαϊκούς αγώνες, στους φοιτητές και τους συλλόγους τους, αξιοποιώντας τέτοια γεγονότα» καταλήγει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

«Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα