Μαρτυρία στο NEWS24/7 για την Ιο: Πολύς συνωστισμός, ελάχιστοι φορούσαν μάσκα

Μαρτυρία στο NEWS24/7 για την Ιο: Πολύς συνωστισμός, ελάχιστοι φορούσαν μάσκα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Νεαρός που έκανε τις διακοπές του τις προηγούμενες ημέρες στην Ιο περιγράφει τη χαοτική κατάσταση τόσο στο νησί όσο και στα πλοία.

Καμία απορία δεν πρέπει να υπάρχει για τον τρόπο που η Ίος εξελίχθηκε σε εστία υπερμετάδοσης κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Νέος, 18 χρονών, που βρέθηκε στο νησί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου περιγράφει στο NEWS24/7 μία κατάσταση χαοτική, πολύ μεγάλου συνωστισμού και καμίας ιδιαίτερης προφύλαξης τόσο στο ίδιο το νησί όσο και στα πλοία που μετέφεραν το ίδιο και την παρέα του προς και από την Ιο.

Ο Κ. είχε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Τήρησε ευλαβικά την καραντίνα, συνδυάζοντάς την με καθημερινό διάβασμα για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Η τηλεκπαίδευση στο σπίτι του για τα μαθήματα του σχολείου αλλά και του φροντιστηρίου δούλευε σε φουλ ρυθμούς.

“Αποφασίσαμε να πάμε στην Ιο με την παρέα μου για να αποφορτιστούμε από την πίεση των εξετάσεων” αφηγείται στο NEWS24/7 o μαθητής.

“Πήγαμε να πάρουμε το πλοίο στη Ραφήνα έχοντας στα χέρια μας τα αποτελέσματα των τεστ. Τα δείξαμε αλλά τα κοιτούσαν από ελάχιστα έως καθόλου. Μεγαλύτερο βάρος έδιναν στο αν έχουμε στα χέρια τα εισιτήριά μας ή όχι”.

“Φτάσαμε στο νησί μετά από μακρύ ταξίδι. Μπορώ να πω ότι στο πλοίο μάσκα φορούσαν οι περισσότεροι. Στο νησί όμως, στα στενά σοκάκια της χώρας, υπήρχε συνωστισμός, δεν μπορώ να το κρύψω. Κυρίως με παιδιά της ηλικίας μου που διασκέδαζαν”.

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα ήταν αυτό. Το δεύτερο; “Ο συνωστισμός στα μπαρ ήταν επίσης μεγάλος. Οι άνθρωποι στα μαγαζιά έκαναν ότι μπορούσαν, φορούσαν μάσκες και υποχρέωναν τους πάντες να καθίσουν. Αλλά ο κόσμος ήταν πολύς και οι αποστάσεις μικρές”.

“Οσο ήμουν στο νησί έγιναν δύο μεγάλα πάρτι σε ανοιχτούς, μεγάλους χώρους. Δεν πήγα αλλά έμαθα ότι είχαν πολύ κόσμο. Υπήρξαν και τουρίστες στο νησί, αγγλόφωνοι, πιθανότατα Αμερικανοί”.

Που έγινε όμως η μεγάλη ζημιά; “Νομίζω στο πλοίο της επιστροφής. Μάθαμε ότι γνωστή μας κοπέλα αν και βρέθηκε θετική σε τεστ δήλωσε αρνητική και ταξίδεψε κανονικά. Στο πλοίο υπήρχαν μαθητές από σχολείο που διοργάνωσε την πενθήμερη εκδρομή μέσα στον Ιούλιο.Κανείς τους δεν φορούσε τη μάσκα σωστά”.

Τι συμπεραίνουμε από όσα μας είπε ο νεαρός μαθητής; Πρώτον ότι τα μέτρα ασφαλείας στα πλοία, όπως και πέρυσι άλλωστε, είναι μάλλον αστεία και σίγουρα αναποτελεσματικά. Δεύτερον η μη χρήση μάσκας ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Τρίτον και κυριότερο: Δεν ξεμπερδέψαμε ακόμα με τον κορονοϊό.

Κοντολογίς: Εμβολιαστείτε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα