Ματίνα Παγώνη: “Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με μάσκες”

Ματίνα Παγώνη: “Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με μάσκες”
Η Ματίνα Παγώνη στο "The 2night show" Glomex

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για τα δύο χρόνια κορονοϊού, το πώς θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα και τα "φακελάκια" των γιατρών στην Ελλάδα. Οι αποκαλύψεις για τις σπουδές στην Ιταλία.

Καλεσμένη στην εκπομπή “The 2night show” βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (13/04) η παθολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μίλησε για τα δύο χρόνια του κορονοϊού στη ζωή μας, για τα “φακελάκια” των γιατρών, αλλά και για τις σπουδές της στην Ιταλία, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της.

“Όσο σκληρός και να λένε πως είναι ένας γιατρός, μπροστά στον θάνατο “λυγίζουν” οι πάντες. Φιλοσοφήσαμε αλλιώς την ζωή. Την περίοδο της πανδημίας υπήρχαν άνθρωποι που μπήκαν όρθιοι στο νοσοκομείο και μετά από τρεις ώρες διασωληνώθηκαν, αυτή είναι η ζωή. Εγώ δεν έχω νοσήσει καθόλου. Φορούσα δύο μάσκες συνέχεια και δεν τις έβγαζα καθόλου. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα δύο χρόνια τελειώσανε, ότι ναι μεν η νόσος θα είναι εδώ αλλά εμείς θα την αντιμετωπίζουμε”, είπε αρχικά η κ. Παγώνη.

Η κ. Παγώνη ανέφερε πως έκανε καραντίνα μαζί με τον σύζυγό της, αλλά ήταν σε διαφορετικά δωμάτια. Εγώ πέρασα την καραντίνα με τον σύζυγό μου. Ο καθένας ήταν στο δωμάτιό του, γιατί η πολύωρη συζήτηση φέρνει προβλήματα και έτσι τα αποφεύγαμε. Όταν μένεις σε ένα σπίτι τόσες ώρες δεν γίνεται. Ο καθένας κάνει τα δικά του πράγματα, δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο και όλα είναι μια χαρά. Εγώ όμως, ήμουν όλη μέρα στο νοσοκομείο. Το μόνο μου άγχος ήταν το τι μεταφέρω στο σπίτι μου μετά από το νοσοκομείο. Φοβόμουν μην κολλήσω”.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στο πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα, μετά από δύο χρόνια που ήταν αδύνατο να πάμε στα χωριά μας.

Το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας, θα σουβλίσουμε το αρνί μας, γιατί τρελαθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Θα φοράμε τις μάσκες μας, αν είμαστε πολλοί μαζί. Δεν χρειάζεται να το πούμε στις τηλεοράσεις, το ξέρουμε πια, δύο χρόνια μετά. Θα πάμε στην Ανάσταση και επειδή θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, πάλι θα φορέσουμε τη μάσκα μας”, είπε.

Τι είπε για τα “φακελάκια” των γιατρών

Ερωτηθείσα για τη νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα σχετικά με τα “φακελάκια” των γιατρών, η κ. Παγώνη απάντησε:

“Δεν υπάρχει έντονα στο εξωτερικό, γιατί οι μισθοί είναι διαφορετικοί. Κάποιοι, όντως, παίρνουν. Είναι μια πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων. Αλλά δεν γίνεται μια μειοψηφία σε έναν κλάδο, να καταστρέφει ολόκληρο τον κλάδο. Αυτή η νοοτροπία ότι δεν θα με κοιτάξει καλά ο γιατρός, που λέει η γιαγιά που έρχεται, δεν ισχύει. Ο γιατρός και μόνο από εγωισμό δεν θέλει να χάσει κανένα περιστατικό του. Εγώ έχω πει να καταγγέλλουν οι ασθενείς τους γιατρούς που τους ζητούν “φακελάκι”. Έχουν την ίδια ευθύνη”.

Η ιταλική μουσική και ο εθισμός στο ποδόσφαιρο

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε και στις σπουδές της στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νάπολη, αναφέροντας ότι αγαπά πολύ την ιταλική μουσική, ενώ μια περίοδο είχε εθιστεί στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα