Μαζική η απόδραση των Αθηναίων – Ουρές σε λιμάνια και διόδια

Μαζική η απόδραση των Αθηναίων – Ουρές σε λιμάνια και διόδια
Αυξημένη κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας Eurokinissi

Αυξημένη ήταν η κίνηση το πρωί του Σαββάτου, τόσο στα διόδια της Ελευσίνας όσο και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Πειραιά. 

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στα σημεία εξόδου της Αθήνας, όπως στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ σημαντική ήταν και η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Αυξημένη κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας Eurokinissi


Αυξημένη κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας Eurokinissi

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τη εφαρμογή των νέων περιορισμών στις μετακινήσεις προς τα νησιά. Συγκεκριμένα από Δευτέρα, όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα rapid ή PCR τεστ, για να μετακινηθούν προς τα νησιά της χώρας.

Τι αλλάζει από Δευτέρα για τις μετακινήσεις προς τα νησιά

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα, για τις μετακινήσεις τους προς τα νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο και θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την επιβίβασή τους.

Εναλλακτικά, καλούνται να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR των τελευταίων 72 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test των τελευταίες 48 ωρών.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τους ανήλικους 12-17 ετών επιτρέπεται η επίδειξη οποιουδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου και του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, για την επιστροφή από τα νησιά, συνιστάται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών, παρά το γεγονός ότι αυτά δεν προβλέπονται για την μετακίνηση προς αυτά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για green pass και τεστ στις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις μετακινήσεις προς τα νησιά της χώρας (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αλλιώς αρνητικό μοριακό ή rapid test) να εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα