Με αντιδράσεις η εγκατάσταση 1167 ατόμων στο κέντρο φιλοξενίας  των Ιωαννίνων

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων  μετανάστες και πρόσφυγες από τον Πειραιά.(EUROKINISSI-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
ΙΩΑΝΝΙΝΑ-Στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων μετανάστες και πρόσφυγες από τον Πειραιά.(EUROKINISSI-ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Όπως αναφέρουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και επαρκή  ηλεκτροφωτισμό

Με προβλήματα και αντιδράσεις γίνεται η καταγραφή των 1167 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο παλαιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο προάστιο Κατσικά Ιωαννίνων.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν περικυκλώσει τα λεωφορεία αρνούμενοι να μπουν στις σκηνές διότι όπως υποστηρίζουν ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και χωρίς επαρκή ηλεκτροφωτισμό. Κάποιοι μάλιστα θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα διότι όπως λένε έχουν τους συγγενείς και τις οικογένειές τους στην Αθήνα και ότι το πρωί δεν του δόθηκε καμία ευκαιρία να τους συναντήσουν γιατί οδηγήθηκαν κατ ευθείαν από τα πλοία στα λεωφορεία.

Πάρα πολλά παιδάκια είναι άρρωστα , σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών που βρίσκονται στο χώρο, ενώ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάποιοι πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων .

Στον χώρο έχουν στηθεί 420 σκηνές χωρητικότητας 8-10 ατόμων η κάθε μία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE: