Με ελικόπτερο η ενημέρωση Ψινάκη σε στελέχη της ΕΕ για το ΧΥΤΑ σε Γραμματικό

Με ελικόπτερο η ενημέρωση Ψινάκη σε στελέχη της ΕΕ για το ΧΥΤΑ σε Γραμματικό

Ο δήμαρχος Μαραθώνα έκανε εναέρια αυτοψία στην περιοχή προκειμένου να τους ενημερώσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί το έργο για το περιβάλλον

Εναέρια ενημέρωση επέλεξε ο Ηλίας Ψινάκης για δυο υψηλόβαθμα στελέχη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σχετικά με το ΟΕΔΑ Γραμματικού, καθώς είναι αντίθετος με τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα αψήφησε λοιπόν τον κακό καιρό την Κυριακή και πήρε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τα στελέχη της ΕΕ απ' το Ελ. Βενιζέλος και να τους δείξει από κοντά την κατάσταση, προειδοποιώντας για την καταστροφή του φυσικού τοπίου.

Όπως γράφει το marathonnews πρώτα μετέβησαν στο Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό, απ' όπου διαπίστωσαν το πόσο κοντά στον Ευβοϊκό γίνεται το έργο, ενώ στη συνέχεια έκαναν μια σύντομη επίσκεψη για φαγητό σε κοντινό νησί του Σαρωνικού, προκειμένου να τους δείξει τις ομορφιές που κινδυνεύουν. Ακολούθως πραγματοποίησαν μια σύντομη εναέρια ξενάγηση πάνω από την Ανατολική Αττική προτού τους αποβιβάσει στο αεροδρόμιο.

Μέσα στο Μάρτιο ο Ηλίας Ψινάκης θα μιλήσει άλλωστε στην ευρωπαϊκή επιτροπή αναφορών για το ζήτημα του ΟΕΔΑ Γραμματικού και στο μεταξύ προετοιμάζει το έδαφος.

ADVERTISING

SHARE: