Αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι: Χασισοφυτείες και 26 συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι: Χασισοφυτείες και 26 συλλήψεις

Το σημείο έχει αποτελέσει άντρο για συμμορίες Ρωσοπόντιων που πρόσφατα έχουν εξαρθρωθεί όπως οι ληστές των χρηματοκιβωτίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο πρώην στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Η αστυνομική επιχείρηση στο σημείο γίνεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης για την καταστολή της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται, πως το σημείο έχει αποτελέσει άντρο για συμμορίες Ρωσοπόντιων που πρόσφατα έχουν εξαρθρωθεί όπως οι ληστές των χρηματοκιβωτίων, η συμμορία κλοπών αυτοκινήτων Smart κλπ.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν πέρα από άντρες της Ασφάλειας, δυνάμεις της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ, της ΕΚΑΜ, ενώ έχει σηκωθεί ακόμα και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν άτομα που απασχολούν τις Αρχές, άτομα που αναζητούνται και έχουν βρει καταφύγιο εκεί, τυχόν «καβάτζες» όπλων, ναρκωτικών κλπ.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν συλληφθεί 26 άτομα για διάφορες παραβάσεις (περί ναρκωτικών, όπλων, καταδικαστικές αποφάσεις, πλαστογραφία κλπ.). Πιο συγκεκριμένα, από τους 26 συλληφθέντες, οι 5 είναι για παράβαση του νόμου περί όπλων, οι τρεις για καλλιέργεια κάνναβης, τρεις για κατοχή λαθραίων τσιγάρων, ένας με καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ένας για πλαστογραφία, ένας για ρευματοκλοπή και 12 για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Πρόσθετα, εξωτερικά του πρώην στρατοπέδου Καποτά έχουν εντοπισθεί τρεις χασισοφυτείες και έχουν κατασχεθεί δενδρύλλια κάνναβης, έχουν κατασχεθεί επίσης πυροβόλα όπλα, φυσσίγια και άνω των 60.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Επίσης ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Με το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τα αποτελέσματά της.

SHARE: