Μεγάλη Εβδομάδα στα Εξάρχεια - Μολότοφ και βανδαλισμοί εκκλησιών σε Ζωγράφου και Ιλίσια

Συνθήματα σε εκκλησία

Επεισόδια προκάλεσαν αντιεξουσιαστές με επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε βάρος διμοιρίας δίπλα από το Πολυτεχνείο, ενώ άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας έγραψαν συνθήματα με σπρέι σε τέσσερις εκκλησίες στα Ιλίσια και στου Ζωγράφου

Ακόμα και τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας φροντίζουν οι αντιεξουσιαστές να κάνουν …αισθητή την παρουσία τους. Από τις 11 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έως λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής, ομάδες αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν απανωτές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, σε βάρος της στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, στο Πολυτεχνείο.

Από τις επιθέσεις δεν σημειώθηκαν τυχόν τραυματισμοί ούτε έγιναν και τυχόν προσαγωγές. Άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε βανδαλισμούς το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, γράφοντας συνθήματα τέσσερις εκκλησίες σε Ζωγράφου και Ιλίσια.

Μάλιστα, για αυτά τα περιστατικά «ανέβασαν» φωτογραφίες και σχετικό κείμενο ανάληψης ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο αναφέρουν:

«Την Μ. Δευτέρα, αρχή της μεγάλης εβδομάδας επισκεφτήκαμε 4 εκκλησίες στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων και δώσαμε χρώμα στους λευκούς τοίχους τους. Την Μ. Δευτέρα, αρχή της μεγάλης εβδομάδας επισκεφτήκαμε 4 εκκλησίες στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων και δώσαμε χρώμα στους λευκούς τοίχους τους. Ο πολιτικός μας λόγος αναφερόταν κατά κύριο λόγο στον νεοναζί Αμβρόσιο και στο δίχτυ προστασίας που έχει στήσει γύρω του η εκκλησία. Ο φασιστικός, ομοφοβικός λόγος κάθε λογής παπά δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και πρέπει να παίρνει κάθε φορά την απάντηση που του αρμόζει από τον κόσμο του κινήματος. Διαχρονικά εκκλησία και αντίδραση συμπορεύονταν. Διαχρονικά κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ταξικό μας καθήκον.

αναρχικοί/ες».

ADVERTISING

SHARE: