Μεγάλη φωτιά στη Χίο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Μεγάλη φωτιά στη Χίο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη Χίο στην περιοχή Βέσσα. Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν χωριό λόγω των καπνών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 03.30 τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά στη νότια Χίο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων να προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Επίγειες και εναέριες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τη μεγάλη φωτιά στα Μαστιχοχώρια στη νότια – νοτιοδυτική Χίο, έχοντας καταφέρει να ελέγξουν τμήματα του μεγάλου πύρινου μετώπου στον άξονα βορράς – νότος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού, που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Σημειώνεται ότι κάηκαν καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί με απόφαση της Περιφέρειας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από την Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου η Χίος προκειμένου να ενεργοποιηθούν έκτακτες διαδικασίες μακριά από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Δυνάμεις του Στρατού σε προσωπικό και οχήματα έχουν σταλεί στην περιοχή.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές και 21 υδροφόρες συμβάλλουν στην κατάσβεση καθώς και 6 ελικόπτερα.

πηγή φωτογραφίας: politischios

πηγή βίντεο: chiospress

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα