Μεγάλη φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου-Σε ετοιμότητα για εκκένωση ήταν τα ξημερώματα οι κάτοικοι

Μεγάλη φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου-Σε ετοιμότητα για εκκένωση ήταν τα ξημερώματα οι κάτοικοι
Φωτιά στη Ζάκυνθο - Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ) Eurokinissi

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από ύποπτες συνθήκες μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και λόγω των 8 μποφόρ που έπνεαν εξαπλώθηκε αστραπιαία-Τα ξημερώματα δόθηκε εντολή ετοιμότητας εκκένωσης του χωριού από τους κατοίκους, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε

Σε συναγερμό βρίσκεται από αργά το βράδυ η Πυροσβεστική έως και σήμερα το πρωί για την αντιμετώπιση μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, στις Μαριές Ζακύνθου.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από ύποπτες συνθήκες μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα και για αυτό τον λόγο έχει μεταβεί και κλιμάκιο του Ανακριτικού στον νησί για τη διενέργεια έρευνας και λόγω των ανέμων εντάσεως 8 μποφόρ που έπνεαν στο νησί τη νύχτα και τα ξημερώματα, το πύρινο μέτωπο πήρε αστραπιαία διαστάσεις και απείλησε τις Μαριές, αφού έφτασε πολύ κοντά.

Μάλιστα τα ξημερώματα δόθηκε εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για την οργανωμένη εκκένωση του χωριού και αναπτύχθηκε άμεσα ο απαραίτητος μηχανισμός για την μεταφορά των κατοίκων, κάτι που ευτυχώς τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι άνεμοι έπεσαν αισθητά στα 3 μποφόρ και πλέον το πύρινο μέτωπο εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα, ενώ μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν νωρίς το πρωί στο νησί, η συνολική δύναμη που επιχειρεί έφτασε τους 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν 6 οχήματα ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version