Μεγάλη πυρκαγιά στην Σαμοθράκη

Μεγάλη πυρκαγιά στην Σαμοθράκη

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στην περιοχή Κατσαμπάς Σαμοθράκης.Επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και θα ενισχυθούν από Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Σαμοθράκη. 

Η φωτιά εντοπίζεται σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις της Π.Υ. Σαμοθράκης, εθελοντές πολίτες αλλά και ο Δήμος, ενώ αναχώρησαν στις 2.30 τα ξημερώματα με το πλοίο «ΣΑΟΣ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και του στρατού, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο νησί μεταβαίνει και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς κινητοποίησε το μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας, καθώς και ο περιφερειακός διευθυντής πυροσβεστικού σώματος Α.Μ.Θ, Σωτήρης Τερζούδης.

Ειδικότερα για την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης στη Σαμοθράκη μετακινήθηκαν: από το πυροσβεστικό σώμα της περιφέρειας 12 πυροσβεστικά οχήματα μεταφοράς νερού, 4 πυροσβεστικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 63 άτομα προσωπικό, από την Π.Ε. Έβρου ένα όχημα μεταφοράς νερού, δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ένας φορτωτής το προσωπικό της πολιτικής προστασίας περιφέρειας και δήμου Αλεξανδρούπολης, ένα πυροσβεστικό όχημα της ΔΕΗ, ένα στρατιωτικό πυροσβεστικό όχημα και δύο μπουλντόζες.

Το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης εξακολουθούν να δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία έναρξης της πυρκαγιάς.

πηγή: thrakitoda

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα