“Μεγάλο ευχαριστώ” σε Κύπρο και Ισπανία για τη βοήθεια ενάντια στις φλόγες

“Μεγάλο ευχαριστώ” σε Κύπρο και Ισπανία για τη βοήθεια ενάντια στις φλόγες
Καναντέρ επιχειρούν στο Μάτι news247.gr

"Μεγάλο ευχαριστώ" από τον αρμόδιο επίτροπο για την άμεση ανταπόκριση Κύπρου και Ισπανίας που συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Η Κύπρος και η Ισπανία ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Επιτρόπου Στυλιανίδη για βοήθεια στην Ελλάδα. Ο επίτροπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, εξέφρασε ένα «μεγάλο “ευχαριστώ”» στις δύο χώρες που κινητοποίησαν άμεσα ομάδες πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, «για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη».


Χθες το βράδυ, ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είχε ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. «Ζητώ επειγόντως από όλα τα συμμετέχοντα κράτη να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν βοήθεια», είχε τουιτάρει ο Χρ. Στυλιανίδης.

Χθες αργά το βράδυ, ο ίδιος επικοινώνησε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Τόσκα, αλλά και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ανάγκες της Ελλάδος για να βοηθήσουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

«Οι σκέψεις όλων είναι με τις οικογένειες των πληγέντων και τους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες», δήλωσε ο Επίτροπος. Προσωπικό ενδιαφέρον έδειξε και ο Πρόεδρος Γιούνκερ ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Πρόεδρο Τραμπ στην Ουάσινγκτον.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θέλησε να ενημερωθεί ο ίδιος από τον Επίτροπο Στυλιανιδη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα