Μενίδι: Επεισόδια στην πορεία κατοίκων, στον απόηχο της δολοφονίας του 10χρονου

Μενίδι: Επεισόδια στην πορεία κατοίκων, στον απόηχο της δολοφονίας του 10χρονου

Επεισόδια μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που προσπάθησαν, να περάσουν τις γραμμές του τρένου, προς την πλευρά που μένουν Ρομά και αστυνομικών, που έκαναν χρήση χημικών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή του Μενιδίου, όπου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε με τη συμμετοχή του δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού, η πορεία κατοίκων του Μενιδίου, στον απόηχο του θανάτου του 10χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα, πριν μερικές μέρες.

Οι περίπου 500 με 600 διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι είχαν προγραμματίσει να προχωρήσουν σε αποκλεισμό των γραμμών του τρένου.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να περάσει τις γραμμές του τρένου, προς τη μεριά όπου διαμένουν Ρομά, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

 

Τα πνεύματα φάνηκε να ηρεμούν με την πάροδο της ώρας, ωστόσο γύρω στις 10.30 το βράδυ, κουκουλοφόροι πέρασαν τις γραμμές του τρένου και πλησίασαν ακόμη περισσότερο το σημείο όπου βρίσκονται τα σπίτια των Ρομά, με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα ένταση και επεισόδια με τους άνδρες των ΜΑΤ. Τελικά, η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Το πρωί, ρομά με πανό συγκεντρώθηκαν στο Μενίδι, φωνάζοντας πως “δεν είναι δολοφόνοι” και αφού συλλυπήθηκαν την οικογένεια του 10χρονου, ζήτησαν να βρεθεί ο δολοφόνος του.

Στο σημείο είχαν απλώσει ένα μεγάλο πανό το οποίο ανέφερε “δεν είμαστε δολοφόνοι, θέλουμε δικαιοσύνη, να βρεθεί ο φονιάς”.

Μιλώντας στο News 24/7 ο Αχιλλέας Στρατής, ένας από τους Ρομά που βρίσκεται στο σημείο, συλλυπήθηκε την οικογένεια του 10χρονου και είπε πως δεν γίνεται να τους καίνε τα σπίτια. “Να βρεθεί ο δολοφόνος. Εδώ μένουν οικογένειες με μωρά παιδιά. Δεν είναι λύση να μας καίνε τα σπίτια. Ζητάμε από την αυτοδιοίκηση, να λύσει το πρόβλημα. Εμείς καταδικάζουμε το γεγονός. Δεν είμαστε δολοφόνοι”.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 η πρόεδρος της ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου Κλειώ Παπαπαντολέων, είπε ότι είναι ανησυχητικό ότι ένοπλες και καλά οργανωμένες ομάδες βρίσκουν αφορμές και ως δήθεν αγανακτισμένοι εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές και εξαπολύουν ρατσιστικές επιθέσεις.

Σημείωσε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται και πολιτικά όσα συμβαίνουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα