Μένιος Φουρθιώτης: Αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία ότι έκλεψε την Τζούλια Αλεξανδράτου

Μένιος Φουρθιώτης: Αθώος λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία ότι έκλεψε την Τζούλια Αλεξανδράτου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Οι τίτλοι τέλους στην αντιδικία του Μένου Φουρθιώτη με την Τζούλια Αλεξανδράτου μπήκαν με την απαλλαγή του πρώτου για την κατηγορία της κλοπής.

Τίτλους τέλους σε μία αντιδικία που διαρκεί πάνω από μία δεκαετία μεταξύ Μ. Φουρθιώτη και Τζούλια Αλεξανδράτου, μπήκε την Τρίτη με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο κήρυξε αθώο λόγω αμφιβολιών τον πρώτο για την κλοπή ποσού ύψους 200.000 ευρώ, που είχε λάβει ως αμοιβή για το περιβόητο ροζ dvd.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση κρίνοντας αθώο λόγω αμφιβολιών το Μένιο Φθουρθιώτη για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως υποστήριξε η εισαγγελική λειτουργός: «Δεν αποδείχθηκε πλήρως η ενοχή Φουρθιώτη. Δεν τον είδε κανείς να μπαίνει στο σπίτι, δεν υπήρξαν αποτυπώματα. Είναι ο λόγος του απέναντι στο λόγο της κ. Αλεξανδράτου. Μπαινόβγαιναν διάφοροι στο σπίτι της πολιτικώς ενάγουσας. Δεν προέκυψε ότι είχε κίνητρο να την κλέψει. Φρονώ ότι πρέπει να τον απαλλάξετε λόγω αμφιβολιών λόγω έλλειψης στοιχείων που να καταδεικνύουν την ενοχή του».

Ο κατηγορούμενος παρουσιαστής και εκδότης εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα με πατερίτσες, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να απολογηθεί για τα όσα η πρώην συνεργάτιδά του, Τζούλια Αλεξανδράτου, του έχει καταλογίσει με μήνυσή της. Σύμφωνα με την κατηγορία, εκείνος ήταν ο αυτουργός της κλοπής των χρημάτων μέσα από το σπίτι της το 2010 και συγκεκριμένα από χρηματοκιβώτιό της.

Κατ’αντιπαράσταση εξέταση

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως μετά τη διακοπή της επαγγελματικής τους συνεργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 , δεν είχε σχέσεις με τη Τζούλια Αλεξανδράτου, ενώ αρνήθηκε πως διέμενε σπίτι της, ότι είχε κλειδιά από αυτό ή ότι γνώριζε τους κωδικούς τους χρηματοκιβωτίου όπως η μηνύτρια διατείνεται.

Επέμεινε δε στους ισχυρισμούς του και όταν το δικαστήριο προχώρησε στην κατ’αντιπαράσταση εξέτασης του με τη Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία συνέχιζε να υποστηρίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης ήταν εκείνος που απομάκρυνε τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, καθώς και ότι είχε πρόσβαση σε αυτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα