Μένιος Φουρθιώτης: Προς ολοκλήρωση η έρευνα για τα “πλαστά”

Μένιος Φουρθιώτης: Προς ολοκλήρωση η έρευνα για τα “πλαστά”
Ο Μένιος Φουρθιώτης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Τα ανοιχτά "μέτωπα" του Μένιου Φουρθιώτη. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι τρεις προκαταρκτικές έρευνες που έχει ξεκινήσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η μία εκ των τριών ερευνών που έχουν “ανοίξει”οι εισαγγελικές αρχές για τον Μένιο Φουρθιώτη. Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται ακόμη και να κληθεί ο παρουσιαστής για ανωμοτί κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νικ. Στεφανάτος, που χειρίζεται την έρευνα, έχει αποστείλει ερωτήματα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία προκειμένου να εξακριβώσει σε ποιες από αυτές ο Μ. Φουρθιώτης είχε κάνει αιτήσεις διαπίστευσης χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, η οποία όπως η ίδια η Ένωση δηλώνει, είναι πλαστή.

Οι απαντήσεις έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο εισαγγελικό γραφείο, ενώ μεταξύ άλλων αναμένονται άμεσα και τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο Μ. Φουρθιώτης, με στόχο να λάβει διαπίστευση για να εισέρχεται ως δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ στο Κοινοβούλιο, αν και τελικά η αίτηση του απορρίφθηκε.

Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να εξακριβωθεί η έκταση που έχει το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, αν δηλαδή πρόκειται για μία πράξη που τελέστηκε μία φορά ή έχει γίνει κατ’ επανάληψη και άρα το πλημμέλημα έχει εξακολουθητικό χαρακτήρα.

Όταν πλέον ληφθούν όλες οι απαντήσεις, πράγμα που αναμένεται να συμβεί σύντομα, ο εισαγγελικός λειτουργός θα προχωρήσει στην κλήση του Μ. Φουρθιώτη για να παράσχει τις έγγραφες εξηγήσεις του με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης αναφέρουν πάντως, πως όλα θα συμβούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, και σύντομα ο παρουσιαστής θα κληθεί να απαντήσει στις καταγγελίες που υπάρχουν για τη χρήση πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ.

Να σημειωθεί ότι στη δικογραφία έχει συσχετιστεί η αναφορά υ του μέλους  του Δ.Σ  της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου  Βότσκαρη, για τη διερεύνηση του αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄εξακολούθηση, καθώς και ένας φάκελος με αποστολέα τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασιούλα. Όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής, “μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της”.

Στο Εκβιαστών

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διερεύνηση των υπολοίπων δύο προκαταρκτικών εξετάσεων που διενεργεί η ελληνική Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα γύρω από το Μένιο Φιουρθιώτη και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Αναφορικά με την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, που σχετίζεται με την είσοδο του Μ. Φουρθιώτη στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, η εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χάιδω Ζούγρη, έχει διαβιβάσει τη δικογραφία στη Δίωξη Εκβιαστών της ΕΛΑΣ, η οποία και θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προτού την επιστρέψει στην εισαγγελική λειτουργό.

Οι αστυνομικές αρχές καλούνται να διευκρινίσουν αρχικά αν τελικά ο παρουσιαστής έχει λάβει χρήματα ή όχι μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς και την πραγματική διάσταση των γεγονότων. Για να επιτευχθεί αυτό θα χρειαστεί να αποσταλούν σχετικά ερωτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εντοπιστεί αν κατατέθηκαν χρήματα στο όνομα του, αλλά και να καταθέσουν ως μάρτυρες ο ίδιος ο Γ. Βρούτσης, αλλά και υπάλληλοι του γραφείο του.

Πάντως, ο πρώην υπουργός Εργασίας είχε αναφερθεί στο περιστατικό, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή”.

Όσο για την κύρια έρευνα που χειρίζονται οι οικονομικοί εισαγγελείς, έχουν ήδη ζητήσει από το ΣΔΟΕ να εξετάσουν το “φορολογικό” προφίλ του Μ. Φουρθιώτη. Τα αποτελέσματα της έρευνα να συμβάλλουν αποφασιστικά, στην προκαταρκτικής έρευνα που έχει ξεκινήσει για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και απάτης, σχετικά και πάλι με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version